Český lev mění moderátora a vizuál. Předáváním filmových cen provede Marek Eben

Moderátorem nadcházejícího 31. ročníku Českého lva bude Marek Eben. V roli průvodce slavnostního vyhlášení cen České filmové a televizní akademie (ČFTA) vystřídá herce a režiséra Jiřího Havelku. Ceremoniál proběhne 9. března 2024 na tradičním místě, tedy v Dvořákově síni pražského Rudolfina. Přímý přenos odvysílá Česká televize.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Eben v roli průvodce slavnostního vyhlášení cen České filmové a televizní akademie (ČFTA) vystřídá herce a režiséra Jiřího Havelku

Marek Eben v roli průvodce slavnostního vyhlášení cen České filmové a televizní akademie (ČFTA) vystřídá herce a režiséra Jiřího Havelku | Zdroj: Český lev / ČFTA

„Český lev letos zařve vtipně, elegantně a nenuceně díky Marku Ebenovi. Pozve vás na opulentní hostinu z filmů, které pro nominace ulovil. Můžete se popást na napětí a zklamání v publiku. Na někdy neupřímných gratulacích těch, co sošku nezískali, a upřímných emocích těch, kteří ji budou třímat v rukou,“ láká dlouholetý režisér slavnostního večera Michael Čech.

Bratři zabojují o Oscara. Do filmových cen vyšle Česko kontroverzní příběh Mašínových

Číst článek

„Český lev není žádný vegetarián. Možná i proto je tento večer vždycky takové maso. S tím holt musí každý, kdo se na něm podílí, počítat. Budeme k tomu všichni přistupovat se vší zodpovědností a budeme se snažit, aby to bylo jedlé,“ přitakává herec, hudebník a zkušený moderátor Eben.

V prosinci začíná hlasování o nominacích. Akademici ČFTA letos vybírají z celkem 86 snímků a televizních projektů, konkrétně pak z 33 hraných a 15 dokumentárních celovečerních filmů, osmi animovaných a 15 krátkometrážních filmů a také šesti televizních filmů či minisérií a 14 seriálů.

Jako už tradičně se rozdají ceny ve 21 statutárních kategoriích. Finální nominace budou známy 15. ledna 2024.

Autory nového vizuálního stylu Českého lva jsou Jana Krchová a Ondřej Fučík.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme