‚To se povede jednou za život,‘ hlásila Simonová po sprintu. Francouzky obsadily první čtyři místa

Francouzky sice patřily před ženským sprintem v Novém Městě na Moravě k největším favoritkám, ale takovou nadvládu čekal málokdo. Na stupně vítězů nikoho jiného nepustily a ukázaly, že i v dalších závodech to budou mít jejich soupeřky hodně těžké.

Od zpravodaje z místa Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Justine Brasaizová-Bouchetová, Julia Simonová a Lou Jeanmonnotová na pódiu

Francouzky ve sprintu dominovaly | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Biatlonistky Francie zatím dominují mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Poté co ve středu výrazně pomohly smíšené štafetě Francie ke zlatu teď ovládly sprint, když obsadily kompletní stupně vítězů. Nejlepší ze všech byla Julia Simonová, která tak byla na Vysočině na nejvyšším stupni už podruhé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy francouzských biatlonistek

Vysočina Arénou zněla po ženském sprintu francouzština poté co si biatlonistky z této země udělaly z úvodní individuální disciplíny mistrovství světa takový malý národní šampionát. Za Simonovou skončila Justine Braisazová-Bouchetová, pak Lou Jeanmonnotová a ze čtvrtého místa je ještě „jistila“ Sophie Chauveauová.

Ještě zhruba hodinu po závodě byli u cílového prostoru slyšet slavící francouzští fanoušci, kterým nějaké podpisy rozdala i vítězka Simonová, která byla bezchybná a hlavně nejrychlejší ze všech na střelnici.

„Myslela jsem hlavně na to, abych tu střelbu zvládla technicky a vůbec mi nepřišlo, že bych byla nějak rychlá. Vím, že je Justine skvělá na běžkách, tak jsem musela být přesná a nakonec je z toho perfektní den,“ povídala Simonová, která se otočila na pravou stranu, kde byla právě stříbrná Braisazová-Bouchetová.

Ta měla naopak suverénně nejrychlejší běžecký čas ze všech a s jednou chybou byla necelých pět sekund za Simonovou. Vítězka si ale na potvrzení svého titulu musela několik desítek minut počkat, protože do intervalového závodu vyrazila s číslem dva a tak v cíli netušila, na co její výkon bude stačit.

„Byla jsem v převlékárně, opravdu dlouho jsem musela čekat, ale bylo to skvělé. Zvlášť když jsem viděla, jak jedou další naše holky. Takový výsledek se povede třeba jenom jednou za život a tak si to teď musíme užít,“ komentovala Simonová závod, ve kterém první čtyři místa obsadily biatlonistky z Francie.

A nadšená byla i druhá Braisazová-Bouchetová, pro kterou to je první individuální medaile ze světového šampionátu po narození dcery Côme.

„Jsem skutečně šťastná, jakmile jsem projela cílovým prostorem, tak jsem volala manželovi, který zrovna naší dcerku krmil předtím, než šla spát. Je ještě malá, takže ona z toho moc nemá, ale každopádně jsem nadšená a myslím na ně každou chvíli, co jsem tady,“ doplnila Braisazová-Bouchetová, která porodila loni v únoru.

Parádní výsledek ve sprintu je ale i skvělou výchozí pozicí do nedělního stíhacího závodu, ve kterém Francouzky můžou potvrdit svojí aktuální dominanci na světovém šampionátu na Vysočině. 

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme