Vondroušová je první českou osmifinalistkou Wimbledonu, do třetího kola se probojovala Kvitová

Tenistka Markéta Vondroušová se stala první českou osmifinalistkou letošního Wimbledonu a může se utkat s Marií Bouzkovou, kterou čeká duel s Francouzkou Caroline Garciaovou. Vondroušová porazila Chorvatku Donnu Vekičovou 6:1, 7:5 a znovu vylepšila své maximum na travnatých dvorcích v All England Clubu. Do 3. kola prošla dvojnásobná vítězka turnaje Petra Kvitová, jež zdolala Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou dvakrát 6:2.

Londýn (Aktualizováno: 15:36 7. 7. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Profimedia

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová neztratila v Londýně set ani ve třetím utkání. Zahrála vítězných 15 míčů, finalistka turnaje v Berlíně a nasazená dvacítka Vekičová doplatila na 27 nevynucených chyb.

Mohu si oddychnout, říká Kvitová po postupu do třetího kola. Do dalšího boje chce jít s klidnou hlavou

Číst článek

Sokolovská rodačka zahájila duel ve velkém stylu. V prvním setu ztratila Vondroušová jen devět míčků a po dvou brejcích ho ovládla za pouhých 20 minut.

Přestože Vekičová pak hru zpřesnila, nedařilo se jí dlouho prolomit soupeřčin servis. Teprve za stavu 4:5 uspěla a zápas prodloužila. Hned poté ale přišla znovu o podání a Vondroušová tentokrát zápas doservírovala. Proměnila třetí mečbol.

Nasazená devítka Kvitová vyhrála sedmý zápas za sebou, před Wimbledonem triumfovala na turnaji v Berlíně. O čtyři roky mladší Sasnovičovou porazila potřetí ze čtyř zápasů a oplatila jí v Londýně vyřazení před pěti lety. V duelu dala pět es a zahrála 25 vítězných míčů.

Třiatřicetiletá Kvitová získala první set v ostrém slunci díky třem brejkům. V úvodu druhé sady sice rodačka z Bílovce přišla o servis, soupeřce to však ihned oplatila. Od stavu 2:2 vyhrála zbývající čtyři hry a využila při servisu Sasnovičové první mečbol.

Veselý končí

Devětadvacetiletý Veselý, který startoval po loňském zranění stehenního svalu díky chráněnému žebříčku, nenavázal na předchozí vítězství nad turnajovou dvaadvacítkou, Američanem Sebastianem Kordou.

Proti O'Connellovi získal jen jeden brejk a čtyřikrát o servis přišel. Nepomohlo mu ani 16 es a 36 vítězných míčů. Doplatil na 36 nevynucených chyb, Australan jich měl jen 15. Veselý naposledy vypadl ve 2. kole Wimbledonu před dvěma lety, vloni se dostal o kolo dál.

V Londýně se v pátek o osmifinále utká Markéta Vondroušová s nasazenou dvacítkou Chorvatkou Donnou Vekićovou. Marie Bouzková bude ve třetím kole čelit světové pětce Caroline Garciaové z Francie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme