Dvojnásobná vítězka Kvitová vypadla ve Wimbledonu. Ve dvouhře zůstává z českých zástupců Vondroušová

Petra Kvitová ani Jiří Lehečka se do čtvrtfinále tenisového Wimbledonu neprobojovali. Dvojnásobná vítězka turnaje Kvitová podlehla loňské finalistce Ons Jabeurové z Tuniska jasně 0:6, 3:6. Ve dvouhře zůstala v turnaji z českých zástupců už jen Markéta Vondroušová, jež vyzve v úterním souboji o postup do semifinále Američanku Jessicu Pegulaovou.

Londýn (Aktualizováno: 19:45 10. 7. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Profimedia

Třiatřicetiletá Kvitová, která před Wimbledonem vyhrála turnaj v Berlíně, si připsala první letošní porážku na travnatém povrchu a nenavázala na sérii osmi výher.

Lehečka osmifinále s Medveděvem nedokončil, český tenista musel duel kvůli zranění skrečovat

Číst článek

Nasazená devítka prohrála s Jabeurovou teprve druhý z šesti vzájemných zápasů. Zahrála jen čtyři vítězné míče a dopustila se 26 nevynucených chyb.

Kvitové zápas nevyšel a v prvním setu získala jen jedenáct fiftýnů. Ani jednou ze tří možností neuhájila podání a dostala od nasazené šestky za 23 minut „kanára“. Ani ve druhé sadě se vítězka 31 turnajů na okruhu WTA nemohla opřít o servis a od stavu 1:1 ztratila tři hry po sobě.

V šesté hře sice získala brejk, jistě hrající Tunisanka už ale drama nedovolila a po 64 minutách využila při servisu české tenistky první mečbol. Příště narazí v repríze loňského finále na Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme