VIDEO: Procházka v UFC znovu vítězí, Rakiče zasypal údery na zemi a rozhodčí duel ukončil před limitem

Zápasník Jiří Procházka se v UFC vrátil na vítěznou vlnu, když si na galavečeru v Las Vegas poradil s rakouským soupeřem Aleksandarem Rakičem. Rozhodčí ukončil duel ve druhém kole, když český bijec zasypal svého soka sérií úderů na zemi a vyhrál technickým k.o.

Las Vegas (Aktualizováno: 12:15 14. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedenatřicetiletý Procházka loni v listopadu po osmi letech poprvé prohrál, když v titulovém zápase nestačil na Brazilce Alexe Pereiru.

Rakič se do klece vrátil po téměř dvouleté pauze způsobené zraněním a v prvním kole předčil českého bijce na body. Žádnou zásadnější újmu však Procházkovi nezpůsobil a na konci kola ho rodák z Hostěradic poprvé výrazněji zasáhl.

Ve druhém kole se do sebe soupeři pustili po výměně tvrdých úderů pak Procházka poslal Rakiče na zem. Tam už měl zápasník Jetsaam gymu Brno navrch a po sérii ran pak rozhodčí jejich bitvu ukončil. Procházka si připsal jubilejní třicátou výhru na profesionální scéně a čtvrtou v organizaci UFC.

„Cítím se skvěle a bylo to pro mě zadostiučinění. Dokázal jsem, že jsem schopný být stále mezi těmi nejlepšími,“ sdělil své bezprostřední pocity Procházka v pozápasovém rozhovoru.

Hned po zápase vyzval k dalšímu souboji vítěze hlavního duelu akce UFC 300, ve kterém se o pás šampiona polotěžké váhové kategorie utkali Pereira s Američanem Jamahalem Hillem. „Příště chci šampiona. Ať vyhraje lepší,“ řekl Procházka. Titul o pár hodin později uhájil Pereira, který Hilla knokautoval v prvním kole.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme