On není úplný gangster, myslí si Procházka před zápasem v UFC o Rakičovi. Uvidí se v kleci, dodává

Ve svém minulém zápase si MMA bojovník Jiří Procházka připsal první prohru v nejprestižnější světové organizaci UFC a v noci na neděli dostane možnost vrátit se na vítěznou vlnu. V Las Vegas se utká s rakouským soupeřem Aleksandarem Rakičem. Motivací brněnského zápasníka nebude jen zapomenout na minulou prohru, ale taky odpovědět na soupeřovy provokace.

Las Vegas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Procházka a Aleksandar Rakič

Jiří Procházka a Aleksandar Rakič | Zdroj: Reuters

Aleksandar Rakič začal provokovat Jiřího Procházku už několik měsíců před vzájemným soubojem. Rakušan se srbskými kořeny často naráží na to, že český bojovník obdivuje japonské samuraje, sbírá jejich meče a stylizuje se do nich třeba i svým oblékáním.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká zápasník Jiří Procházka před svým dalším duelem v UFC

Rakič nazývá Procházku falešným samurajem, který se do této role vžil po přečtení jedné knížky. Podle brněnského bojovníka ale zvolil jeho soupeř špatnou strategii.

„Určitě mě to kope víc do zdravé agrese. Chtít se vyrovnat a obstát tuhle výzvu. Jsem opravdu rád, že tam mám soupeře, jako je Aleksandar, protože jeho povaha, původ, horká krev a nesmyslné řeči, dávají do sebe super mix, který mě udržuje příjemně nabuzeného,“ vzkazuje Procházka a na oplátku si taky rýpnul do soupeře, který se prezentuje jako drsné dítě ulice, které v mládí kvůli přílišné agresivitě vyhodili z fotbalového týmu.

„Myslím, že to není úplný gangster, tak jako Connor McGregor, který to má v sobě. Spíš to tlačí na sílu,“ zmínil brněnský bojovník slavného Ira Connora McGregora. Zápas Procházky s Rakičem bude v noci součástí jubilejního třístého galavečera organizace UFC.

Nejlepší Evropan

Nepůjde v něm o zisk mistrovského pásu, dá se ale označit za neoficiální boj o mistra Evropy v polotěžké váze. A je pravděpodobné, že vítěz souboje dostane příště šanci bojovat o pás, který už český zápasník v minulosti získal.

Favorita odhadují i odborníci jen těžko a to i proto, že Rakič kvůli zranění dva roky nezápasil.

„Bude cítit tlak, bude chtít předvést svůj nejlepší výkon. Jestli bude nervózní, nebo se bude cítit super, to už je na něm a na mém scanu až přímo v kleci, takže pokládám za nejdůležitější umět se přizpůsobit situaci,“ říká Jiří Procházka před zápasem, který by měl být v Las Vegas na programu po nedělní třetí hodině ranní středoevropského času.

David Nekvinda, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme