Česko 0:0 Rakousko

Obhájci olympijského triumfu udolali Finy a po nejnižší možné výhře postupují do semifinále

Hokejisté Kanady mohou i přes neúčast hráčů z NHL dál snít o obhajobě zlata ze Soči a Vancouveru a dovršení zlatého hattricku pod pěti kruhy. Ve čtvrtfinále zdolali Finsko těsně 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil ve 41. minutě obránce Maxim Noreau. V boji o finále se Kanaďané utkají v pátek od 13.10 českého času s překvapivým soupeřem - Německem.

Aktualizováno Pchjongčchang, Kangnung (Aktualizováno: 15:30 21. 2. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záběr ze zápasu Kanada Finsko

Záběr ze zápasu Kanada Finsko | Zdroj: Reuters

V první třetině byl zápas velmi vyrovnaný, ovšem ve druhé části už to byla Kanada, která dominovala hře, ale ani přes dobré šance branka nepadla. Ve 23. minutě nevyužil velkou příležitost Kanaďan Ebbett, Koskinen byl na místě.

O chvilku později musel ze zápasu kvůli zranění odstoupit jeho protějšek Scrivens, nástupce Poulin ale kanadskou jedničku zastoupil spolehlivě, byť musel brzy čelit další přesilovce Finů.

ONLINE: Kanada vs. Finsko 1:0. Obhájci olympijského triumfu udolali Finy a postupují do semifinále

Číst článek

Branky se fanoušci dočkali na začátku třetí dvacetiminutovky, když Eric O'Dell vyhrál vhazování, po kterém se do kotouče opřel Maxim Noreau a ránu k levé tyči otevřel skóre utkání.

Více než minutu a půl před koncem sáhli Finové ke hře bez brankáře. Při power play měl v dobré pozici na zakončení dost času zamířit mladý Tolvanen, jenže Poulin byl dostatečně rychlý a puk vytěsnil. Finové se snažili až do poslední vteřiny, ale vyrovnání se nedočkali.

Javorové listy tak postupují do semifinále, kde se utkají se senzačním semifinalistou Německem. Poražení Finové neprodlouží medailovou sérii, kterou začali ziskem stříbra v Turíně 2006, ve Vancouveru a Soči vyhráli boj o třetí místo.

Kanada - Finsko 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávka: 41. Noreau (O'Dell). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Olenin - Lazarev (oba Rus.), Pihlblad (Švéd.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 2265.

vman, jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme