Sprint dvojic: Björgenová má rekordní medaili, ale ne zlatou. Jakš s Razýmem skončili mezi muži sedmí

Sprint dvojic na olympijských hrách vyhrály Američanky. Norka Marit Björgenová se díky bronzu stala se 14 medailemi nejúspěšnějším sportovcem v historii zimních her. Stříbro mají Švédky, které v těsném finiši nestačily na americký tým.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marit Björgenová (vpravo) má ze sprinterské štafety bronz

Marit Björgenová (vpravo) má ze sprinterské štafety bronz | Foto: Carlos Barria | Zdroj: Reuters

Sprint dvojic volnou technikou na hrách v Pchjongčchangu vyhrály Kikkan Randallová s Jessicou Digginsovou a získaly pro USA první ženskou medaili v běžeckém lyžování v olympijské historii. Druhé skončily o dvě desetiny Švédky Charlotte Kallaová, Stina Nilssonová.


Pro bronz si se ztrátou tří sekund doběhly Norky Maiken Caspersenová Fallaová s Marit Björgenovou, která se díky 14. medaili stala nejúspěšnějším sportovcem v historii zimních olympiád. Sedmatřicetiletá veteránka se dosud o rekord dělila s biatlonistou Olem Einarem Björndalenem.

Kateřina Beroušková s Petrou Novákovou vypadly v semifinále.

Titul pro Nory

Mezi muži obsadili Martin Jakš a Aleš Razým ve sprintu dvojic volnou technikou na olympijských hrách v Pchjongčchangu sedmé místo. Zvítězili Norové Martin Johnsrud Sundby a Johannes Hösflot Klaebo, který tak v Koreji získal už třetí zlato.

Jakš s Razýmem se sice ze semifinále kvalifikovali až díky času z posledního desátého místa, ale ve finále za sebou nechali Kanadu, obhájce zlata z Finska a Německo. České duo si tak vylepšilo umístění z předchozích her v Soči, kde obsadilo devátou příčku.

Klaebo při premiérovém startu na olympiádě navázal vítězstvím na triumfy ze sprintu a štafety, kterou vyhrál mimo jiné spolu se Sundbym. Norové zvítězili před ruskou dvojicí Denis Spicov, Alexander Bolšunov, třetí byli Francouzi Maurice Manificat, Richard Jouve.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme