Zadina s Ruttou se zapsali mezi střelce San Jose na ledě St. Louis, Pastrňák i Zacha mají asistenci

Útočník Filip Zadina a obránce Jan Rutta pomohli v NHL svými brankami hokejistům San Jose k vítězství na ledě St. Louis 4:0. David Pastrňák přispěl asistencí a proměněným nájezdem v závěrečném rozstřelu k výhře 3:2 Bostonu nad Washingtonem. Na úvodním gólu Bruins se podílel také Pavel Zacha.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Zadina (18) bojuje o puk za brankovištěm

Filip Zadina (18) bojuje o puk za brankovištěm | Zdroj: ČTK / AP

Zadina po osmi zápasech bez bodu otevřel v St. Louis skóre utkání. Český útočník ve 29. minutě těžil z výborného napadání v útočném pásmu, kde obral o puk Zacharyho Bolduca a střelou na bližší tyč dal svou 13. branku v sezoně.

Thompson nastřílel v NHL čtyři góly do sítě New Jersey a pomohl Buffalu otočit zápas

Číst článek

Pardubický rodák, jemuž zbývá jediný bod k vyrovnání dosud nejúspěšnější sezony v NHL, je druhým nejlepším střelcem Sharks v ročníku. Více branek z aktuálního kádru San Jose nasázel jen Švéd Fabian Zetterlund.

Rutta gólem do prázdné branky zpečetil výhru. Svou bilanci vylepšil na 4+14 a je druhým nejproduktivnějším českým obráncem v lize.

Sharks zásluhou české dvojice ukončili devítizápasové čekání na vítězství, nadále však zůstávají na chvostu celé NHL. Na předposlední Chicago ztrácejí hokejisté z Kalifornie sedm bodů.

Boston slavil po nájezdech

Boston se pohybuje v naprosto odlišných vodách. V posledních zápasech sice nepůsobí tak sebevědomým dojmem jako v úvodu sezony, nadále ale zůstává mezi nejlepšími týmy soutěže.

Po výhře nad Washingtonem pokořili Bruins hranici 100 bodů za sezonu a dál drží třetí místo ve Východní konferenci.

Pastrňák se Zachou na ledě Capitals připravili úvodní branku zápasu. Nejproduktivnější Čech v soutěži zavezl puk do útočného pásma a předal ho kolegovi z elitního útoku Bruins. Zacha na modré čáře našel obránce Hampuse Lindholma, jehož nahození se zastavilo až v brance.

Zápas dospěl do nájezdů, v nichž získali bod navíc Bruins. Ve třetí sérii uspěl i Pastrňák, který se 102 body pátý v ligové produktivitě.

Výsledky NHL:

Arizona - NY Rangers 5:8, Buffalo - Toronto 0:3, Calgary - Los Angeles 4:2, Colorado - Nashville 7:4, Columbus - Pittsburgh 4:3 po sam. nájezdech, Edmonton - Anaheim 6:1, Florida - Detroit 3:2 po sam. nájezdech, Minnesota - Vegas 1:2 v prodl., Montreal - Carolina 0:3, Philadelphia - Chicago 1:5, Seattle - Dallas 0:3, St. Louis - San Jose 0:4, Tampa Bay - NY Islanders 4:1, Washington - Boston 2:3 po sam. nájezdech, Winnipeg - Ottawa 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme