Los semifinále MOL Cupu: Spartu čeká druholigová Opava, soupeř pro Zlín vzejde z odloženého duelu

Fotbalisté pražské Sparty se v semifinále domácího poháru představí na stadionu jediného zbylého zástupce z nižší soutěže – druholigové Opavy. Vítěz odloženého čtvrtfinálového zápasu mezi Jabloncem a Plzní přivítá Zlín. Rozhodl o tom páteční los v sídle FAČR na pražském Strahově.

Praha (Aktualizováno: 10:41 1. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský křídelník Lukáš Haraslín

Slovenský křídelník Lukáš Haraslín | Foto: Michal Čížek | Zdroj: Profimedia

Úředním hracím termínem semifinále mezi Opavou a Spartou je středa 3. dubna. Druhé utkání se uskuteční jindy, neboť o den dříve je na programu dohrávaný zápas mezi Jabloncem a Plzní, který v úterý zhatila hustá mlha.

Pohárové derby ovládla Sparta, proměněnou penaltou v nastavení ji do semifinále Mol Cupu poslal Karabec

Číst článek

Sparta ve středečním čtvrtfinále zvítězila v repríze posledního finále na stadionu obhájce trofeje Slavie 3:2 po prodloužení, přestože v pražském derby na začátku druhé půle prohrávala 0:2.

Úřadující český mistr a lídr ligové tabulky z Letné prošel mezi nejlepší čtyři týmy v domácím poháru pošesté za sebou. V posledních dvou sezonách prohrál ve finále, z triumfu v MOL Cupu se naposledy radoval v sezoně 2019/20.

Opava v neděli v souboji zbylých druholigových celků v soutěži porazila doma Duklu Praha v přesilovce 2:0. Tým z nižší soutěže postoupil do semifinále MOL Cupu poprvé od roku 2017, kdy Slezané došli až do finále, v němž podlehli Zlínu. Šlo o jejich dosavadní pohárové maximum v samostatné historii.

Sparťanský A-tým s Opavou se naposledy utkaly předloni v létě v přípravě, kdy favorit zvítězil 3:0. V poháru na sebe narazí poprvé od listopadu 2018, kdy Pražané v osmifinále po bezbrankové remíze postoupili až po penaltovém rozstřelu.

Ve stejné fázi v sezoně 2003/04 Sparta doma porazila Opavu 2:0. V lize se týmy naposledy utkaly před třemi lety, kdy Letenští doma zvítězili 4:2. Slezané Pražany neporazili od března 1999.

Zlín ve středečním čtvrtfinále udolal doma Liberec 2:1 po prodloužení a mezi nejlepší čtyřku se probojoval po šesti letech. Doposud jediný pohárový triumf si "Ševci" připsali o sezonu dříve v ročníku 2016/17. Aktuálně čtrnáctý tým ligové tabulky bude v semifinále outsiderem, ať už nastoupí v Jablonci, nebo v Plzni.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme