Liverpool slaví triumf ve finále anglického Ligového poháru. Výhru nad Chelsea zařídil kapitán van Dijk

Fotbalisté Liverpoolu ve finále anglického Ligového poháru ve Wembley porazili Chelsea 1:0 po prodloužení. Jediný gól dal ve 118. minutě kapitán Virgil van Dijk. Soupeř pražské Sparty v nadcházejícím osmifinále Evropské ligy ovládl soutěž podesáté v historii a potvrdil pozici nejúspěšnějšího týmu.

Video Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk zařídil Liverpoolu gólem výhru ve finále anglického Ligového poháru | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Trenér Klopp má jistotu, že svou poslední sezonu v Liverpoolu zakončí s minimálně jednou trofejí. V ročníku 2022/23 jeho tým žádnou nezískal. Chelsea prohrála ve finále Ligového poháru potřetí za sebou.

Dvě tyče, žádný gól

V základní hrací době měly Chelsea i Liverpool spoustu šancí, ale stejně jako ve finále Ligového i Anglického poháru v roce 2022 v souboji těchto dvou týmů branka nepadla. Kromě jednoho neuznaného gólu na každé straně trefili hráči obou celků tyč, nejprve útočník „Reds“ Gakpo a ve druhé půli záložník londýnského celku Gallagher.

Atraktivní duel pokračoval i v prodloužení, na střely Liverpool předčil Chelsea 24:19. Na rozdíl od finále před dvěma lety ale nedospěl zápas do penaltového rozstřelu. Ve 118. minutě si Van Dijk naskočil na Tsimikasův rohový kop a hlavičkou ke vzdálenější tyči rozhodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme