Napadání sportovců na sociálních sítích se zvýšilo. Nejhorší je situace na platformě X

Více než polovina on-line urážek atletů během letošního mistrovství světa v Budapešti byla rasistické a sexuální či sexistické povahy. Uvedla to organizace Světová atletika ve zprávě po analýze více než 450 tisíc příspěvků a komentářů na sociálních sítích během srpnového šampionátu.

Budapešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Společně s deštěm klesala teplota, a to tělo nemá rádo

Studie také ukázala nárůst napadání mužů, na které mířilo 51 procent urážek oproti 49 procentům, kterým čelily ženy (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Studie Světové atletiky odhalila, že rasistických urážek bylo letos o 14 procent víc než při mistrovství světa v roce 2022 v Eugene. Čtyřiačtyřicet procent všech urážek bylo namířeno na nejmenované dva sportovce z celkově 1344 monitorovaných účastníků MS.

Preferovaný kanál pro napadající byla sociální síť X s téměř 90 procenty veškerých zachycených urážek. Představuje to nárůst 500 procent oproti loňskému MS.

„Atleti by neměli být nuceni přijímat urážky jako nevyhnutelný důsledek své přítomnosti na sociálních sítích. Jsme olympijský sport číslo jedna a máme odpovědnost chránit své sportovce, na stadionu i mimo něj,“ uvedl výkonný ředitel Světové atletiky Jon Ridgeon.

Studie také ukázala nárůst napadání mužů, na které mířilo 51 procent urážek oproti 49 procentům, kterým čelily ženy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme