Nové Banksyho dílo nevydrželo v Londýně ani hodinu, než jej někdo ukradl. Policie muže zadržela

Londýnská policie zadržela muže, který je podezřelý z toho, že z ulice britské metropole v pátek odcizil zatím poslední dílo britského streetartového umělce Banksyho. Napsala to agentura AP.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značka STOP s třemi polepy znázorňujícími drony, jejíž fotografii předtím Banksy umístil na svůj oficiální instagramový účet, na ulici na jihu Londýna vydržela méně než hodinu

Dopravní značka STOP s třemi polepy znázorňujícími drony, jejíž fotografii předtím Banksy umístil na svůj oficiální instagramový účet, na ulici na jihu Londýna vydržela méně než hodinu | Foto: Joe Brown | Zdroj: Reuters

Zadrženým je dvacátník, který je nyní vyšetřován pro krádež a poškození cizí věci. Bližší podrobnosti o něm policie neuvedla.

Dopravní značka STOP s třemi polepy znázorňujícími drony, jejíž fotografii předtím Banksy umístil na svůj oficiální instagramový účet, na ulici na jihu Londýna vydržela méně než hodinu, než ji kdosi za přihlížení kolemjdoucích odstranil a utekl s ní pryč.

Odstranil Banksyho graffiti z domu v Hostomelu. Soud za to muži z Kyjeva udělil podmínku

Číst článek

Banksy obvykle potvrzuje své práce na sociálních sítích, ale neposkytuje k nim podrobnosti. Nové umělecké dílo bylo odhaleno v době vyhroceného konfliktu mezi Izraelem a palestinským radikálním hnutím Hamás v Pásmu Gazy, uvedla už v pátek agentura Reuters.

Podle agentury DPA je možné, že umělec chtěl vyjádřit odmítavý postoj k nasazování dronů k cílenému zabíjení lidí.

Letos nešlo o první případ, kdy bylo nějaké Banksyho dílo odstraněno. Na Valentýna vytvořil ve svém typickém stylu na zdi jednoho domu v jihoanglickém Margate graffiti zobrazující ženu s potlučeným obličejem, stylizovanou jako manželku v domácnosti 50. let.

Výtvorem, jehož součástí byl i skutečný mrazák nebo stolička, upozornil na problém domácího násilí. Dílo však bylo z obav o poškození přemístěno do zábavního parku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme