‚Rozdíly v tvůrčím přístupu.‘ Producenti nové bondovky na poslední chvíli vyměnili autora hudby

Producenti napjatě očekávaného nového dílu filmové série o agentu Jamesi Bondovi na poslední chvíli vyměnili autora hudby, kterým se stane Hans Zimmer. Skladatel Dan Romer, který měl podle původních předpokladů mít soundtrack na starost, skončil kvůli „rozdílům v tvůrčím přístupu“, uvedl na svém serveru magazín Variety. Bondovka No Time To Die (Není čas zemřít) má mít premiéru už v dubnu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Craig jako James Bond ve filmu No Time To Day (Není čas zemřít)

Daniel Craig jako James Bond ve filmu No Time To Day (Není čas zemřít) | Zdroj: Forum Film

Podle Variety je právě blížící se premiéra důvodem, proč zřejmě Zimmer bude potřebovat pro dokončení hudby součinnost několika svých klíčových spolupracovníků, jako jsou Benjamin Wallfisch či Lorne Balfe.

Novinky Nolana, Wrighta a Andersona, pokračování Bonda i hraná Mulan. Jaký bude filmový rok 2020?

Číst článek

Nahrávat se totiž má už v polovině února, přičemž pro snímky z bondovské série je zpravidla hudba velice důležitá. Thomas Newman, který skládal pro předchozí filmy Skyfall a Spectre, vytvořil pro každý ze snímků více než dvouhodinovou nahrávku.

Zimmera, který je jedním z nejžádanějších skladatelů Hollywoodu a má už 11 nominací na Oscara včetně jedné proměněné, letos navíc čekají další projekty. Je autorem hudby ke snímkům Wonder Woman 1984, Top Gun: Maverick a Dune, které mají mít v tomto roce premiéru.

Romera jako autora hudby doporučil režisér chystaného filmu Cary Fukunaga, který s ním dříve spolupracoval. Filmové studio MGM zatím změnu v tvůrčím týmu nijak nekomentovalo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme