Vyměnit ministry a přepsat programové prohlášení, nabádá premiéra šéf svazu průmyslu Hanák

Vláda až na konci minulého roku rozhodla, jak pomůže velkým podnikům s rychle rostoucími cenami energií. Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák je s výsledkem spokojený. Po zkušenostech s komplikovaným a zdlouhavým vyjednáním by ale uvítal, kdyby se premiér Petr Fiala (ODS) rozhodl k razantnějším změnám.

Peníze a vliv Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Hanák

Jaroslav Hanák | Foto: Karolína Němcová | Zdroj: Český rozhlas

„Teď je moment, kdy by si pan předseda vlády měl probrat ministra vedle ministra a zvážit, jestli ten člověk je správný do tohoto období. A já bych zvážil i změnu programového prohlášení,“ říká Hanák v pořadu Peníze a vliv.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý pořad Peníze a vliv. Moderuje Jana Klímová

Dlouholetý šéf vlivné průmyslové lobby uznává, že členové kabinetu musí řešit problémy, s nimiž se nikdo z jejich předchůdců nesetkal.

Oceňuje dobře zvládnuté české předsednictví v Radě EU a chválí vládu za podporu bránící se Ukrajině. Pokud jde o hospodářskou politiku, chybí jí podle Hanáka odborníci.

„Určitě by potřebovala aspoň jednoho makroekonoma a někoho se zkušenostmi z podnikání,“ říká šéf Svazu průmyslu a dopravy.

Jaké změny by teď českému průmyslu nejvíce pomohly? Bude pomoc podnikům v rámci takzvaného dočasného krizového rámce dostatečná? Měla by Česká republika usilovat o přijetí eura? A jak hodnotí politiky, s nimiž se coby zástupce významných firem potýkal v posledních třech desetiletích?

Jaroslava Hanáka se v nejnovější epizodě pořadu Peníze a vliv ptá ekonomická analytička Českého rozhlasu Jana Klímová.

Jana Klímová, Antonín Viktora Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme