Ukrajinskou částí ropovodu Družba opět proudí ropa. Odpoledne byl její provoz částečně zastaven

Tok ropy ukrajinskou částí ropovodu Družba se ve středu večer obnovil. Uvedla to agentura TASS s odvoláním na ruského provozovatele ropovodů Transněfť. Odpoledne podnik podle agentury TASS informoval o částečném zastavení provozu Družby na Ukrajině. Příčina tohoto výpadku zatím není jasná. Ukrajina je nyní nicméně terčem ruských raketových útoků, které narušují dodávky elektřiny v zemi, upozornila agentura Reuters.

Kyjev Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ropné nádrže společnosti Transněft

Ropovod Družba vede z Ruska do Běloruska, kde se dělí do dvou větví. Severní vede do Polska a Německa, jižní pak přes Ukrajinu do Maďarska (ilustrační foto) | Foto: Yuri Maltsev | Zdroj: Reuters

Mluvčí společnosti Transněfť odpoledne v souvislosti s částečným zastavením provozu ropovodu Družba na Ukrajině uvedl, že dodávky do Česka a na Slovensko pokračují ze slovenské obce Budkovce, kde je uskladněno dostatečné množství ropy pro několikadenní provoz. Dodal, že dodávky do Maďarska jsou pozastaveny už tři dny a pravděpodobně zůstanou pozastavené ještě týden.

Ropovod Družba vede z Ruska do Běloruska, kde se dělí do dvou větví. Severní vede do Polska a Německa, jižní pak přes Ukrajinu do Maďarska. Ještě na ukrajinském území se ale jižní větev dál štěpí a ropa samostatně teče na Slovensko a do České republiky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme