Adamczyková skončila ve druhém závodu v Gudauri pátá. Poprvé v letošní sezoně se nedostala na pódium

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková skončila pátá v závodě Světového poháru v gruzínském Gudauri. Po dvou medailových úspěších poprvé v sezoně nepostoupila do velkého finále, ale pak byla nejrychlejší v tom malém. Zvítězila Britka Charlotte Bankesová.

Gudauri (Gruzie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Adamczyková se poprvé v letošní sezoně propracovala na stupně vítězů

Eva Adamczyková | Foto: Bóša /Svaz lyžařů ČR | Zdroj: Profimedia

Dvojnásobná mistryně světa Adamczyková vyhrála čtvrtfinálovou jízdu. Se štěstím se vyhnula karambolu, když těsně za ní spadly Francouzka Manon Petit Lenoirová a Švýcarka Sina Sigenthalerová, a pak předjela Leu Castovou z Francie.

Snowboardistka Maděrová prožívá průlomovou sezonu. ‚Stále tomu nevěřím,‘ říká o prvním pódiu

Číst článek

Těsný souboj v semifinále už jí postup nepřinesl. Cílem projela třetí za vedoucí ženou Světového poháru Francouzkou Chloé Trespeuchovou a Australankou Belle Brockhoffovou.

Olympijská vítězka ze Soči tak nemohla navázat na triumf ze Svatého Mořice a druhou příčku ze sobotního závodu v Gudauri. Pak ale stylem start-cíl ovládla malé finále a díky pátému místu se posunula na čtvrtou příčku v průběžném hodnocení seriálu, do kterého se zapojila později.

Ve finále to dlouho vypadalo na vítězství Trespeuchové, ale ze zadní pozice zaútočila mistryně světa z roku 2021 Bankesová, která poprvé v této sezoně vyhrála individuální závod. Druhá dojela Trespeuchová, třetí byla Brockhoffová.

Češi vypadli v kvalifikaci

Mužům stejně jako v sobotu kraloval Kanaďan Eliot Grondin, jenž ovládl čtvrtý z pěti závodů v této sezoně. Za ním dojeli Australan Cameron Bolton a Ital Omar Visintin. Všichni tři čeští reprezentanti Kryštof Choura, Jan Kubičík a Radek Houser vypadli ve vyřazovacím předkole, které tentokrát nahradilo standardní kvalifikaci.

Světový pohár ve snowboardcrossu bude pokračovat od 1. do 3. března ve španělské Sierra Nevadě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme