Vyčkávám, doufá Bank, že Ledecká stihne tradiční trénink v Chile. Zatím se připravuje v Řecku

Nebýt koronavirové pandemie, lyžařka Ester Ledecká by už nejspíš trénovala techniku na ledovci. Zatímco loni dvojnásobná olympijská vítězka na začátku srpna už lyžovala, letos je zatím v Řecku, kde absolvuje kondiční přípravu a surfuje.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká.

Ester Ledecká. | Foto: Markéta Navrátilová | Zdroj: ČOV

„Doposud jsme měli dobrou přípravu, podařilo se nám k dnešnímu datu odtrénovat víc než normálně. Samozřejmě se nám situace trochu komplikuje,“ řekl Radiožurnálu lyžařský trenér Ester Ledecké Tomáš Bank.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyčkávám, doufá Bank, že Ledecká stihne tradiční trénink v Chile. Zatím se připravuje v Řecku

I když je letošní letní příprava Ledecké jiná než v loňském roce, Bank si zatím nestěžuje. A to ani přesto, že s velkou pravděpodobností česká reprezentantka neabsolvuje tradiční trénink v Chile. Právě tam jsou perfektní podmínky na rychlostní disciplíny. Vycestování ale spíš nebude možné.

„Vyčkávám, zatím jsem se toho ještě nevzdal, ale ta šance, že pojedeme do Chile, je tak deset, patnáct procent. Nicméně ta situace je stejná pro všechny, takže na tom budeme všichni stejně,“ popisuje Bank a zároveň potvrzuje, že má přehled o tom, jak se připravují ostatní.

Ledecká je opět královnou bílé stopy, anketu Svazu lyžařů ovládla před loňskou šampionkou Samkovou

Číst článek

Ledovců, na kterých by se dalo v Evropě v létě rychlostní disciplíny trénovat, moc není. Dá se tak očekávat, že se elitní závodnice na svazích potkají. A taková situace úplně nehraje do karet českému týmu.

„Budeme v nevýhodě. V Chile k nám přistupují stejně jako ke Švýcarům, ale v Zermattu budou samozřejmě ke Švýcarům přistupovat jinak než k nám,“ říká Bank.

Jestli nakonec Ledecká bude lyžovat pod Matternhornem, na italském nebo rakouském ledovci, se také ještě neví. Český tým se rozhodne nejen podle aktuálního počasí, ale roli bude hrát i to, jaké jsou v daném středisku lanovky. Jestli jsou tam spíš sedačky nebo velkokapacitní kabiny, kde by byla možnost nakazit se koronavirem vyšší.

Ester Ledecká v Řecku:

Barbora Dvořáková, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme