Lehečka ztroskotal v Rotterdamu až na Tsitsipasovi, světové čtyřce podlehl ve třech setech

Tažení tenisty Jiřího Lehečky turnajem v Rotterdamu při jeho debutu na ATP Tour skončilo v semifinále. Dvacetiletý český hráč, který si premiérovou účast v hlavní soutěži elitního okruhu zajistil v kvalifikaci, prohrál s prvním nasazeným Stefanosem Tsitsipasem z Řecka po takřka dvouhodinovém boji 6:4, 4:6, 2:6.

Rotterdam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka po semifinálové porážce.

Jiří Lehečka po semifinálové porážce. | Foto: Piroschka Van De Wouw | Zdroj: Reuters

Už účastí v semifinále se Lehečka posune do pozice české jedničky a poprvé v kariéře se v žebříčku ATP dostane do první stovky. V novém vydání by měl poskočit z aktuálního 137. místa na 95. pozici.

Krejčíková chce i letos kombinovat dvouhru s deblem. ‚Nevidím důvod, proč něco měnit,‘ říká

Číst článek

Proti světové čtyřce předvedl Lehečka opět agresivní hru, díky níž při premiéře v hlavní soutěži turnaje ATP Tour získal v úvodním kole skalp světové dvanáctky Denise Shapovalova. V prvním setu soupeři sebral podání hned ve třetím gamu, další dvě šance na brejk v následujících hrách pak už sice nevyužil, při svém podání ale za 37 minut proměnil setbol.

Vyrovnanou bitvu se favorizovaným Tsitsipasem sváděl i ve druhé sadě, o niž přišel až ztrátou podání v desátém gamu. Řek si pohodu přenesl i do rozhodujícího setu, v němž se po dalším brejku ujal vedení 3:0 a náskok už nepustil.

První mečbol proměnil při podání českého hráče, který se v Rotterdamu dostal do semifinále jako nejníže postavený tenista od roku 1995. Tehdy si na turnaji o postup do finále zahrál 225. hráč žebříčku Omar Camporese.

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 1,349.070 eur):
Dvouhra - semifinále:
Tsitsipas (1-Řec.) - Lehečka (ČR) 4:6, 6:4, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme