Tři sety, téměř tři hodiny. Vondroušová prohrála v Indian Wells osmifinálovou bitvu s Kuděrmětovovou

Markéta Vondroušová prohrála téměř tříhodinovou bitvu o postup do čtvrtfinále turnaje v Indian Wells s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou 6:7, 7:6 a 5:7. Česká tenistka ztratila první tie-break 5:7, druhý stejným poměrem vyhrála a v závěru vyčerpávajícího utkání pomohla soupeřce dvěma dvojchybami.

Indian Wells Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová na turnaji v Indian Wells

Markéta Vondroušová na turnaji v Indian Wells | Foto: Marcio Jose Sanchez | Zdroj: ČTK / AP

Zápas nabídl pouhé tři brejkboly. Jako první ztratila servis třiatřicátá hráčka žebříčku Vondroušová v devátém gamu druhého setu, ale hned si jej vzala zpět a vyrovnala na 5:5.

V závěru už jí však došly síly a na 24. tenistku světa Kuděrmětovovou nestačila. Utkání trvalo dvě hodiny a 52 minut. Ruska ve čtvrtfinále vyzve španělskou obhájkyni titulu Paulu Badosaovou.

Na elitním turnaji v Indian Wells, přezdívaném pátý grandslam, prošla z Češek jako jediná do osmifinále. Estonku Anett Kontaveitovou Vondroušová udolala v pondělí po takřka tříhodinovém boji a podobný zápas předvedla o den později proti Kuděrmětovové.

Dvaadvacetiletá rodačka ze Sokolova před měsícem v Dubaji nenastoupila do semifinále kvůli zranění pravého přitahovače.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme