Plíšková zahájila turnaj ve Stuttgartu vítězně, v českém duelu porazila Vondroušová Bouzkovou

Tenistka Karolína Plíšková zdolala na úvod antukového turnaje ve Stuttgartu domácí Tamaru Korpatschovou 7:5, 3:6 a 6:3 a postoupila do druhého kola. „Hrála jsem hrozně, nevím proč,“ sdělila česká tenistka po vítězném zápase Radiožurnálu. Uspěla i Markéta Vondroušová, která v českém duelu prvního kola zdolala Marii Bouzkovou 6:1 a 7:6

Stuttgart (Aktualizováno: 17:48 21. 4. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletá Plíšková začala zápas s německou soupeřkou špatně a prohrávala 0:3. Od stavu 2:5 už ale získala pět her v řadě a ovládla první set.

Ve druhé šla jako první do brejku česká tenistka, ale o set po chybách přišla. V rozhodujícím dějství si vypracovala náskok 5:1 a zápas ukončila až o tři hry později.

„Je docela těžké nějaká pozitiva najít, ale byla jsem asi nejvíc spokojená s tím, že jsem to doservírovala první set a že jsem to zvládla. Hrála jsem hrozně, nevím proč. Byla jsem tam skoro tři hodiny a bylo tam pár dobrých minut, jinak strašně moc chyb. Musím se tím nějak probrat a doufám, že se dostanu do lepší formy,“ řekla Plíšková po zápase Radiožurnálu.

Další soupeřkou Plíškové, kterou trápilo v přípravě na antukovou sezonu zápěstí, bude vítězka utkání mezi Švýcarkou Stefanií Vögeleovou a Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

Český duel

Vondroušová získala první set jasně, ale ve druhém musela bojovat. Za stavu 5:4 nevyužila dva mečboly při podání Bouzkové a vzápětí přišla o servis. Vynutila si ale tie-break, v kterém vedla 6:4 a nakonec proměnila svůj pátý mečbol.

V boji o čtvrtfinále se Vondroušová utká s druhou nasazenou Simonou Halepovou z Rumunska, kterou v předešlých dvou vzájemných zápasech v roce 2019 po boji porazila.

mim, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme