Řidiče, který srazil automobilem Antoše, obvinila policie. Komentátor je mimo ohrožení života

Policie obvinila řidiče osobního vozidla, který v neděli večer srazil hokejového experta České televize Milana Antoše. Viní ho z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Redakci iDNES.cz to potvrdil mluvčí pražské policie Jan Daněk. Antoš se nachází v nemocnici ve vážném stavu, ale je mimo ohrožení života.

Praha (Aktualizováno: 19:56 14. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Antoš

Komentátor a bývalý hokejista Milan Antoš na lavičce dorostu Slavie | Zdroj: Profimedia

K nehodě došlo po skončení nedělního zápasu mezi Švýcarskem a Rakouskem. Antoš jel na svém skútru od O2 arény, když ho srazilo auto. „Řidič osobního vozidla nedal přednost řidiči motocyklu. S řidičem osobního vozidla policisté zahájili trestní stíhání pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekl Daněk pro iDNES.cz.

Milan Antoš leží momentálně v nemocnici. „Má rozdrcené prsty na noze, zlomených pět žeber, lopatku, klíční kost, protrhnutou plíci a problém s jedním obratlem,“ popsal pro iDNES.cz jeho kolega Robert Záruba.

Pokud by policie řidiči prokázala vina, hrozí mu šest měsíců až čtyři roky vězení, navíc ho může postihnout i peněžitý trest.

tkz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme