Příběh nekončí, věří před utkáním mistrovství světa s Austrálií starší bratr Jaromíra Bohačíka Petr

Čeští basketbalisté zkusí na mistrovství světa v Číně zaskočit dalšího favorita. Ve čtvrtfinále nastoupí v 15 hodin proti Austrálii. Zápas si určitě nenechají ujít ani dva spoluhráči basketbalové Ostravy Radek Pumprla a Petr Bohačík, bratři českých reprezentantů.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Bohačík.

Jaromír Bohačík. | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

„Myslím si, že to prožívá asi každý. My tím, že tam máme s Bočim (Petr Bohačík) rodinu, tak to možná prožíváme ještě o trošku víc a je to pro nás malinko jiný pocit. Ovšem myslím si, že to musí každý prožívat stejně, protože je to neuvěřitelný zázrak,“ říká posila basketbalistů NH Ostrava Radek Pumprla.

Nejen že je kapitánovi české reprezentace Pavlu Pumprlovi fyzicky hodně podobný, také hlas a vyjadřování mladšího bratra je totožné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisté NH Ostrava Petr Bohačík a Radek Pumprla fandí svým bratrům hrajícím na světovém šampionátu

Ještě zajímavější dny prožívá starší sourozenec Jaromíra Bohačíka. Pivot NH Ostrava Petr Bohačík přivítal v sobotu na světě prvorozenou dceru Marlene.

„Pár hodin po vítězství s Brazílií, takže jsme obrovské dvojité emoce. Pro naši rodinu celkově byla ta sobota neuvěřitelná. Ještě jsem před zápasem bráchovi popřál hodně štěstí s tím, že my jedeme bojovat do porodnice a že to určitě dopadne dobře a bude se večer slavit,“ popisuje Petr Bohačík skvostnou sobotu. V pondělí už důležitý zápas s Řeckem sledoval ve třech.

„Sledoval jsem to s manželkou z porodnice. Malá už samozřejmě fandí, takže jsme byli kolem postýlky před televizí a fandili jsme spolu,“ přidává Petr Bohačík.

Ze zpráv cítíme, že jsme republiku trochu zbláznili, říká asistent trenéra basketbalové reprezentace

Číst článek

Pevné nervy

Skvělé nervy prokázal Jaromír Bohačík v závěru zápasu s Řeckem, kdy proměnil v posledních dvaceti sekundách hry šest trestných hodů ze šesti. „Trojky neodmítne a je schopný je proměnit. Během trestných hodů na konci zápasu jsem byl doma u televize rozhodně nervóznější než on,“ přiznává starší z bratrů Bohačíkových.

Před čtvrtfinálovým duelem s Austrálií se snaží být Pumprla s Bohačíkem se svými bratry v kontaktu. „Jelikož tam je velký časový posun, tak jsme se spojení tak, že většinou, když já mu napíšu, tak on mi odpoví po pěti hodinách a já mu po dalších pěti hodinách odepíšu,“ říká Radek Pumprla.

Jak podle něj další těžké utkání dopadne? „My jsme si říkali: ‚Jo, Turci, mohli bychom je porazit.‘ Pak jsme si říkali: ‚Jo, Brazílie, to je už jinde.‘ Ale vždycky to nějak šlo. Myslím si tak, že pokud se sejde všechno, tak proč je neporazit?“

„Příběh nekončí, určitě neskládáme zbraně. Já věřím, že kluci jsou v takovém laufu a v takové euforii, že slovo únava naši kluci aktuálně neznají a vlétnou na Austrálii,“ doplňuje Petr Bohačík.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme