Mistr světa je zpátky doma. Krpálek plánuje po zlatém šampionátu odpočívat a léčit šrámy

Sotva se judista Lukáš Krpálek vrátil domů z úspěšného mistrovství světa v Tokiu, už přemýšlel, jak co nejlépe stráví příští dny. Čerstvý mistr světa v těžké váze v tom ale má zřejmě jasno. Po zisku zlaté medaile hodlá v nejbližších dnech především odpočívat doma s rodinou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krpálek po finálovém triumfu.

Krpálek po finálovém triumfu. | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reauters

„Domů jsem se těšil hodně, protože v Japonsku jsme strávili sedmnáct osmnáct dní a pobyt už tam byl docela dlouhý. Ale samozřejmě návrat z Japonska, to bylo něco nádherného,“ řekl Krpálek Radiožurnálu po příletu z úspěšného mistrovství světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Judista Lukáš Krpálek se vrátil z úspěšného mistrovství světa v Tokiu. Více v příspěvku Václava Rokyty

Český judista bude v příštích dnech nabírat ztracené síly doma a později by s rodinou rád vyrazil i někam do zahraničí. Už tisková konference ale naznačila, že ani při odpočinku se čerstvý mistr světa v těžké váze nudit nebude. Rozhovory s novináři totiž spolu s Lukášem Krpálkem absolvoval i jeho tříletý syn Toník, kterého musel mít olympijský vítěz z Ria neustále na očích. V jednu chvíli proto v judistickém duchu zazněla otázka, jaká technika na syna vlastně platí.

„Je pravda, že se pereme hodně, rád si na sebe bere kimono. Ví, kde já mám uložené svoje kimono, tak ho občas přinese a pak se tak přehazujeme,“ odpověděl s úsměvem mistr světa.

Chtěl jsem udělat pro zisk medaile maximum, šel jsem víc takticky, řekl Krpálek po vítězném finále

Číst článek

Teď ale bude muset Krpálek možná i tuto činnost vynechat, aby po náročném šampionátu konečně doléčil chronické problémy s loktem. A možná nejen je, protože ze zlatého mistrovství v Japonsku se osmadvacetiletý judista vrátil s několika šrámy na těle.

„Měl bych mít tak týden volno, abych si odpočinul, dal se do kupy a aby byla zase chuť do závodů,“ uvedl.

Minimálně v úterý si ale volno ještě zpestří živým rozhovorem na Radiožurnálu. Jedna z tváří projektu Olympijský rok bude po deváté hodině ranní hostem Lucie Výborné.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme