Pro Hirta a Černého končí Giro kvůli covidu předčasně. Z českých cyklistů zůstává v závodě jen Vacek

Pro české cyklisty Jana Hirta a Josefa Černého Giro d'Italia předčasně skončilo. Oba měli pozitivní test na covid-19, který už v neděli vyřadil ze závodu jejich týmového kolegu, Belgičana Remca Evenepoela. Úřadující mistr světa musel odstoupit z prvního místa průběžného pořadí.

Camaiore (Itálie) (Aktualizováno: 10:43 17. 5. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hirt

Jan Hirt | Zdroj: Reuters

Koronavirem se nakazili i další jezdci belgické stáje Quick-Step, která před středeční 11. etapou oznámila, že v závodě končí Hirt, Černý, Belgičan Louis Vervaeke a Ital Mattia Cattaneo. Elitnímu týmu zbyli na Giru jen tři jezdci.

„Po Remcově pozitivním nálezu v neděli večer se další dva jezdci v pondělí ráno necítili dobře, ale jejich antigenní testy byly negativní. Všech sedm závodníků podstoupilo test PCR a čtyři kluci byli pozitivní,“ uvedl týmový lékař Toon Cruyt na webu Soudal Quick-Stepu. „Zbylé tři jezdce a personál, který v závodě pokračuje, budeme dál sledovat a testovat,“ řekl.

Belgické stáji zbyli v pelotonu Ilan van Wilder, který je průběžně devatenáctý, další Belgičan Pieter Serry a Ital Davide Ballerini.

Hirtovi, který loni na Giru vyhrál jednu horskou etapu, patřilo v celkovém pořadí 51. místo se ztrátou přes 40 minut na vedoucího Brita Gerainta Thomase. Černý figuroval na 125. pozici.

Vacek zůstává

Z Gira ve středu odstoupil kvůli pozitivnímu testu na covid také Ital Stefano Gandin z týmu Corratec-Selle Italia, za který jezdí český cyklista Karel Vacek, jenž se blýskl druhým místem v sedmé etapě. Koronavirus vyřadil z úvodní Grand Tour sezony už 14 jezdců.

Pořadatelé v pondělí zavedli povinnost nosit roušky. Cyklisté je musejí mít před závodem a po něm v prostoru startu a cíle. Roušky jsou povinné i pro všechny účastníky a organizátory, kteří přicházejí s jezdci do kontaktu. Pozitivní výsledek pro cyklisty neznamená automatické vyřazení ze závodu, rozhodující je jejich zdravotní stav.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme