Fleretista Choupenitch skončil na mistrovství světa ve druhém kole

Fleretista Alexander Choupenitch vypadl na mistrovství světa v šermu v Budapešti stejně jako loni ve druhém kole. Bronzový medailista z loňského evropského šampionátu nestačil v boji o osmifinále na Brita Marcuse Mepsteada, který předtím vyřadil obhájce titulu a nejvýše nasazeného Itala Alessia Foconiho a nakonec nečekaně došel až ke stříbru. Zvítězil Francouz Enzo Lefort.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fleretista Alexander Choupenitch (zády)

Český fleretista Alexander Choupenitch (zády) | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý Choupenitch zvládl v Budapešti základní skupinu s bilancí pěti výher a jedné porážky a následně hladce uspěl i v eliminaci. V prvním kole hlavní soutěže bez problémů zdolal Thajce Čonnasuna Majakana, ale následně podlehl Mepsteadovi 13:15.

Pro Choupenitche, jenž postupem do 2. kola napodobil kordisty Jakuba Jurku a Martina Čapka, tak na mistrovství světa zůstává maximem čtvrtfinálová účast a sedmá příčka z roku 2014.

Český šerm slavil na mistrovství světa medailový zisk naposledy v roce 1985 v Barceloně zásluhou stříbrného kordisty Jaroslava Jurky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme