Cyklista Štybar zůstává mezi elitou, na příští rok podepsal smlouvu s BikeExchange-Jayco

Český cyklista Zdeněk Štybar bude v příští sezoně závodit za tým BikeExchange-Jayco. Šestatřicetiletý zkušený jezdec do australské stáje zamíří po 11 letech v elitním belgickém týmu Quick Step-Alpa Vinyl, v němž mu letos skončí smlouva.

Brusel (Aktualizováno: 13:13 24. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cyklista Zdeněk Štybar

Český cyklista Zdeněk Štybar | Foto: David Pintens | Zdroj: Profimedia

V novém angažmá se Štybarem počítají především do jednodenních závodů a klasik, v týmu by měl plnit i roli mentora pro mladé jezdce.

Navzdory zlomenému lokti. Cyklistka Van Vleutenová ovládla závod mistrovství světa i se zraněním

Číst článek

„Jeho bilance výsledků a výkonů v širokém spektru závodů mluví sama za sebe, víme dobře, co v něm získáváme,“ pochvaloval si posilu generální manažer stáje Brent Copeland na týmovém webu.

„Štybar je ohromně všestranný cyklista, jak nám v uplynulých letech ukázal, dokáže zajet ve všech typech závodů a nejen na silnici, ale i v cyklokrosu. Takže ho budeme podporovat i v této oblasti,“ dodal na adresu českého reprezentanta.

Toho láká start na cyklokrosařském mistrovství světa v Táboře a na olympijských hrách v Paříži.

Českou hvězdu v posledních letech trápily zdravotní problémy, vloni musel řešit potíže se srdcem. O tom, že v Quick Stepu novou smlouvu už nedostane, věděl od léta. 

„Je pro mě speciální změnit tým v závěrečné kapitole mojí kariéry. V minulém týmu jsem si to užíval, ale jsem natěšený na novou sezonu s BikeExchange,“ uvedl Štybar.

„Skupina lidí tady vypadá silná. Je tu skvělé prostředí a vítězná mentalita. Mým cílem bude být co nejlepší v každém závodě. Zároveň jsem připravený pomoct mladším závodníkům. Chci jim předat zkušenosti, je to jedna z důležitých povinností v téhle fázi kariéry,“ dodal 36letý klasikář.

Největšími silničními úspěchy trojnásobného mistra světa v cyklokrosu jsou vítězství v závodech WorldTour Strade Bianche (2015), Omloop Het Nieuwsblad a E3 Harelbeke (oboje 2019). Dosáhl i na etapový vavřín na Vueltě či Tour de France, dvakrát dojel druhý na klasice Paříž-Roubaix.

ČTK, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme