Konec před branami finále. Basketbalistky USK podlehly francouzskému celku a ve Final Four nebudou

Basketbalistky ZVVZ USK Praha se do finále Evropské ligy neprobojovaly. S francouzským týmem Villeneuve-d'Ascq v pátek prohrály 78:84 a při sedmé účasti ve Final Four vypadly pošesté za sebou v semifinále. V boji bronz se v Turecku utkají v neděli od 15.00 s poraženým ze zápasu mezi domácím Mersinem a obhájcem titulu Fenerbahce Istanbul.

Mersin (Turecko) (Aktualizováno: 18:33 12. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky ZVVZ USK Praha se do finále Evropské ligy neprobojovaly

Basketbalistky ZVVZ USK Praha se do finále Evropské ligy neprobojovaly | Zdroj: Profimedia

Českým šampionkám nepomohlo k postupu ani 24 bodů nejlepší střelkyně Valériane Ayayiové. Její spoluhráčka Tereza Vyoralová jich přidala 13. Soupeř měl čtyři střelkyně s dvojciferným počtem bodů, nejproduktivnější byla osmnáctibodová Kamiah Smallsová.

Pražanky se do finále Euroligy dostaly jen v roce 2015, kdy doma v Praze turnaj vyhrály. V nedělním zápase o bronz se pokusí napravit dva předchozí nezdary a po pěti letech alespoň zopakovat třetí místo.

„Pocity jsou blbé. Bohužel jsme chybovaly v obraně i útoku. Většinou to bylo na začátku obou poločasů. Potom jsme se musely těžko vracet do zápasu,“ trenérka podělila se o své zklamání s Radiožurnálem Sport trenérka USK Natália Hejková.

Pražanky se do finále Euroligy dostaly jen v roce 2015, kdy doma v Praze turnaj vyhrály. V nedělním zápase o bronz se pokusí napravit dva předchozí nezdary a po pěti letech alespoň zopakovat třetí místo.

„Nenašly jsme k Ayayiové ještě další hráčku, která by byla tak razantní v útoku, aby se k ní připojila. Byl tam sem tam někdo, ale nijak výrazně. Chyby v obraně se rozdělily na všechny hráčky,“ dodala Hejková.

Villeneuve d'Ascq - ZVVZ USK Praha 84:78 (26:27, 37:43, 63:62)

Nejvíce bodů: Smallsová 18, Salaunová 15, Diabyová 14 - Ayayiová 24, Vyoralová 13, Saballyová 12. Fauly: 15:17. Trestné hody: 17/12 - 11/9. Trojky: 8:9. Doskoky: 36:35.

TP, mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme