Přišel jsem o lukrativní smlouvu v NBA, protože nejsem očkovaný proti covidu, říká hvězdný Irving

Basketbalista Kyrie Irving kvůli odmítnutí očkování proti koronaviru přišel o novou dlouhodobou smlouvu s Brooklynem. Vítěz NBA z roku 2016 uvedl, že kontrakt by mu vynesl přes sto milionů dolarů.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kyrie Irving

Kyrie Irving | Foto: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Irving v minulé sezoně kvůli chybějícímu očkování přišel o domácí zápasy Nets, než se v březnu v New Yorku uvolnila opatření. Především však podle vlastních slov nedostal nový lukrativní kontrakt.

Neočkovaný basketbalista Irving bude moct hrát i domácí zápasy Brooklynu. New York rozvolnil opatření

Číst článek

„Protože jsem se rozhodl neočkovat, přišel jsem o čtyřletou smlouvu na víc než sto milionů dolarů,“ citovala Irvinga agentura Reuters. „Buď jsem mohl podepsat a nechat se očkovat, nebo se neočkovat a žít v nejistotě, že přijdu o práci,“ dodal.

Třicetiletý Irving má s Brooklynem smlouvu do konce příštího ročníku s příjmem 36,5 milionu dolarů. Je však přesvědčený, že nebýt aféry s očkováním, podepsal by s klubem víceletý kontrakt.

„Už loni jsme to chtěli mít před startem přípravy vyřešené. Nakonec jsem se dostal do situace, kdy mi dali ultimátum, jestli budu mít smlouvu, nebo jestli budu v týmu,“ uvedl olympijský vítěz a mistr světa.

Generální manažer Nets Sean Marks se proti Irvingovu tvrzení ohradil. „Je to jen o tom, že chceme lidi, na které je spolehnutí a kteří jsou zodpovědní a budou tady, když bude potřeba. Žádné ultimátum, aby se očkoval, nedostal. To je čistě osobní volba,“ prohlásil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme