Běžkyně Havlíčková se ve Švýcarsku stala juniorskou mistryní Evropy v běhu do vrchu

Česká reprezentantka v běhu na lyžích Barbora Havlíčková se stala ve švýcarském Zermattu juniorskou mistryní Evropy v běhu do vrchu. Devatenáctiletá závodnice z Vimperka zvítězila na téměř šestikilometrové trati s převýšením zhruba 400 metrů suverénně s náskokem 51 sekund před Italkou Angelou Matteviovou.

Zermatt Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžkyně na lyžích Kateřina Havlíčková

Česká reprezentantka v běhu na lyžích Barbora Havlíčková | Zdroj: Český olympijský výbor


Účastnice olympijských her v Pchjongčchangu si zpestřuje letní přípravu závody do vrchu pravidelně. Předloni byla Havlíčková na ME mezi juniorkami čtvrtá, tentokrát už nenašla přemožitelku.

Minulý týden startovala na atletickém mistrovství republiky juniorů na dráze v Olomouci, kde během jednoho dne vyhrála závod na 3000 metrů a byla druhá na poloviční trati.

V seniorských kategoriích si vedli v Zermattu z českých běžců nejlépe čtrnáctá Lucie Maršánová a Jan Janů, který obsadil v závodu na 10 km s převýšením 1000 metrů 21. místo.

Mistrovství Evropy v běhu do vrchu začalo pro české barvy skvěle! 🇨🇿👏🏼 Barbora Havlíčková totiž nenašla v závodě juniorek jedinou přemožitelku a bere tak zlato! 🥇😍 Moc moc gratulujeme! 👌🎉

14:12 – 07. 07. 2019

1 9

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme