Peking, den 9.: Hokejisté zakončili skupinu vítězstvím nad Rusy, Fernstädtová je sedmá

Devátý den zimních olympijských her v Pekingu čeká na české hokejisty vyvrcholení základní skupiny a prestižní souboj s favorizovanými Rusy. Skeletonistka Anna Fernstädtová ztrácí po prvním dni na medaili 22 setin a ve třetí a čtvrté jízdě se pokusí zaútočit na cenný kov ze sedmého místa. Biatlonisté už mají za sebou sprint, vyhrál Johannes Bö. Michal Krčmář skončil šestnáctý. Vše podstatné sledujte v online reportáži serveru iROZHLAS.cz.

Peking (Aktualizováno: 20:09 12. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Šimon Hrubec

Český brankář Šimon Hrubec | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

Čeští hokejisté zakončili své vystoupení v základní skupině olympijského turnaje vítězstvím v prodloužení nad Rusy. V divokém utkání nastříleli celkem čtyři přesilovkové góly a o ten rozhodující se postaral v prodloužení obránce Libor Šulák. 

Bláznivý zápas, soupeře do osmifinále si nemůžeme vybírat, říká Červenka po vítězství nad Rusy

Číst článek

Po sobotním vítězství Dánů nad Švýcary v poměru 5:3 ale skončili svěřenci trenéra Pešána v tabulce skupiny B třetí za Ruskem a Dánskem. Poslední čtvrté místo připadlo Švýcarům, kteří jsou velmi pravděpodobným soupeřem českého týmu pro osmifinále.

Skeletonistka Anna Fernstädtová vybojovala v ledovém korytu nakonec sedmé místo. V poslední čtvrté jízdě předvedla pětadvacetiletá závodnice, která ještě na minulých hrách v Pchjongčchangu hájila barvy Německa, svou nejlepší jízdu. 

Českým skokanům na lyžích se v závodě na velkém můstku nedařilo a ani jeden z nich nepostoupil do druhého kola. Nejlepší z nich Roman Koudelka skončil 41. Vyhrál nakonec Nor Lindvik, který tak vyfoukl Japonci Kobajašimu druhé zlato z Pekingu.

Biatlonistka Michal Krčmář obhajoval stříbro ze sprintu a do poslední rány bojoval o umístění v první desítce. Desátý terč ale minul, a tak skončil nakonec 16. Mikuláš Karlík byl osmadvacátý.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme