Golfistka Spilková je po třetím kole na děleném 25. místě. Suverénně vede světová jednička Kordová

Golfistka Klára Spilková zahrála třetí kolo olympijského turnaje v paru, celkově má tři rány pod par a je na děleném 25. místě. Z prvního místa půjde do boje o zlato na hřišti v Kasumigaseki Country Clubu Nelly Kordová z USA díky skóre -15.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká golfistka Klára Spilková

Česká golfistka Klára Spilková | Foto: TOBY MELVILLE | Zdroj: Reuters

Turnaj se může ale kvůli hrozícím sobotním bouřkám protáhnout do neděle a teoreticky by mohla být zlatá medailistka vyhlášena i po 54 jamkách, tedy po třech odehraných kolech.

Jamajka má další olympijské zlato ze štafety, Mäki skončila na 1500 metrů poslední

Číst článek

Úvod třetího kola se české hráčce vydařil. Skórovala na páté a šesté jamce a v rozehraném kole se ocitla na desátém místě. „Od rána to létalo fajn,“ pochvalovala si Spilková pro Radiožurnál.

Na tříparové sedmičce ale zapsala bogey, další chybu přidala na jedenácté jamce. „Cítila jsem únavu a neměla úplně synchronizovaný pohyb a mysl. Začínalo na mě doléhat horko, také jsme znovu museli vstávat už kolem čtvrté hodiny ranní. Ale na druhou stranu jsem se krásně zachraňovala a dávala úžasné paty,“ řekla.

V závěru kola zahrála birdie na sedmnáctce, ale zpátky do paru se dostala po bogey na osmnáctce. „Osmnáctka byla dneska strašně dlouhá, bogey je v pohodě.“

V sobotu mají první golfistky vycházet do finálového kola už v 6.30 ráno. „Což znamená vstávat tak ve tři, takže já teďka pojedu domů se vyspat,“ uvedla Spilková.

Světová jednička Nelly Kordová v třetím kole neskórovala tolik jako o den dříve. Na první devítce měla tři birdie a bogey a druhou obešla v paru. V čele pořadí má náskok tří ran před Aditi Ašokovou z Indie.

Mezi čtveřicí na děleném třetím místě jsou mimo jiné s odstupem pěti ran Australanka Lydia Koová a Dánka Emily Pedersenová, loňská vítězka českého turnaje LET v Berouně.

Golf:
Ženy - po 3. kole: 1. N. Kordová (USA) 198 (67+62+69), 2. Ašoková (Indie) 201 (67+66+68), 3. Greenová (Austr.) 203 (71+65+67), Inamiová (Jap.) 203 (70+65+68), Koová (N. Zél.) 203 (70+67+66) a Pedersenová (Dán.) 203 (70+63+70), ...25. mj. Spilková (ČR) 210 (69+70+71).

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme