‚Ráno jsem vstal a věděl, že to bude dobrý.‘ Dostála těší, že pomohl Šloufovi k premiérové medaili

O devátou českou medaili na olympiádě v Tokiu se postarali Josef Dostál s Radkem Šloufem, kteří získali bronz na deblkajaku v závodě na 1000 metrů. Dostál získal už svou čtvrtou olympijskou medaili, pro Šloufa to je premiérový cenný kov. Oba úspěšní reprezentanti se podělili po dojezdu o své dojmy s posluchači Radiožurnálu.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Dostál s Radkem Šloufem v cíli olympijského závodu

Josef Dostál s Radkem Šloufem v cíli olympijského závodu | Foto: MAXIM SHEMETOV | Zdroj: Reuters

Radku, je to vaše první olympijská medaile. Tak jaká je?
Šlouf: Opravdová. Jsem absolutně nadšený. V hlavách jsme trochu měli, že když se nám povede stoprocentní výkon a všechno sedne, tak o tom můžeme přemýšlet. A my jsme skoro perfektní výkon udělali. Oba jsme se v lodi krásně sešli, taktika byla výborná a je z toho bronzová medaile.

Desetibojařům v Tokiu vládne Kanaďan Warner, lezec Ondra skončil ve finále šestý

Číst článek

Josef Dostál tady před dvěma dny po náročném finále jednotlivců horko těžko stál na nohou. Je to dneska vaše zmrtvýchvstání?
Dostál: Ano. Dost jsem si odpočinul, včera odpoledne jsem lehnul do postele a ani jsem ze z ní nehnul. Ráno jsem vstal a věděl jsem, že dneska to bude dobrý den. Že jsem dočerpal síly. V cíli jsem toho měl samozřejmě dost, ale bylo to lepší.

Radku, kdy jste zjistil, že jste olympijský medailista? Jeli jste v první dráze a asi jste neměli moc přehled o dění na trati.
Šlouf: Během závodu jsem se jednou dvakrát podíval, ale vůbec jsem si nebyl jistý. Věděli jsme to až pár desítek sekund po projetí cíle. Hlavně jsme popadali dech a nebyli jsme si moc jistí, ale pak jsme se začali radovat u mola – tam nám trenér potvrdil, že jsme opravdu třetí.

Pro Josefa je to čtvrtá olympijská medaile. Máte deblkajak, čtyřkajak, singlkajak...
Dostál: To je pěkné, ne? Mně se to líbí. Chtěl jsem jich mít pět, ale singl nevyšel, k tomu už se vracet nebudeme. O to víc mě těší, že to dopadlo s Radkem. Skvěle jsme si sedli v lodi, dneska asi vůbec nejlépe, ale je to i bezvadný kluk. Patří mu velké díky.

Šlouf: Také ti děkuji, samozřejmě. A také díky za energii, kterou nám vysílali fanoušci.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme