Do zápasů NHL zasáhli dva čeští gólmani. Vladař pomohl k obratu Calgary, Vejmelka šestkrát inkasoval

Hokejový gólman Daniel Vladař se dostal v NHL do branky Calgary po druhé třetině a sedmi zákroky pomohl týmu k obratu v utkání se Seattlem z 1:3 na konečných 5:3. Karel Vejmelka zastavil 32 střel, ale nezabránil prohře Arizony 2:6 s New Jersey. David Pastrňák vynechal kvůli zranění čtvrtý zápas za sebou a Boston bez něj podlehl St. Louis 2:4. V bohatém úterním programu, ve kterém se odehrálo čtrnáct utkání, nebodoval žádný český hráč.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K obratu Flames pomohl od třetí třetiny i český brankář Daniel Vladař

K obratu Flames pomohl od třetí třetiny i český brankář Daniel Vladař | Foto: Candice Ward | Zdroj: Reuters

Vladař nahradil od začátku třetí třetiny Jacoba Markströma, který inkasoval třikrát z patnácti střel. Překonali jej Ryan Donato, který otevřel v deváté minutě skóre, a ve druhé třetině Victor Rask s Adamem Larssonem.

Obrat Calgary nastartoval Matthew Tkachuk svým druhým gólem v utkání, Andrew Mangiapane vyrovnal a rozdílový gól vstřelil Noah Hanifin v čase 54:10. Výsledek zpečetil Tkachuk a zkompletoval tím hattrick. Vladař neinkasoval a připsal si třetí výhru v řadě.

Arizona vyrovnala trefou Nicka Schmaltze ve 39. minutě na 2:2, ale do kabiny šla s dvougólovým mankem. Vejmelka nemá čisté svědomí u třetí branky. Jeho rozehrávku vystihl Jesper Bratt a po jeho přihrávce zakončoval Tomáš Tatar do prázdné branky. Za 22 sekund později se prosadil z dorážky Jesper Boqvist. Českého brankáře překonal ve třetí třetině ještě dvakrát Jegor Šarangovič.

Výsledky NHL:

Boston - St. Louis 2:4, Toronto - Buffalo 2:5, Florida - Anaheim 3:2 v prodl., NY Rangers - Carolina 2:4, Washington - Philadelphia 9:2, NY Islanders - Pittsburgh 5:4 po sam. nájezdech, Minnesota - Edmonton 5:1, Nashville - San Jose 1:0 v prodl., Chicago - Los Angeles 2:5, Calgary - Seattle 5:3, Detroit - Ottawa 1:4, Arizona - New Jersey 2:6, Dallas - Tampa Bay 1:0 a Vancouver - Vegas 5:4 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme