V týmu musí panovat spokojenost, myslí si hokejový expert Procházka před duelem se Švýcarskem

Čeští hokejisté se po dvou výhrách a volném dni na domácím světovém šampionátu střetnou se Švýcarskem. V pondělí večer začne společný přenos Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport ve 20.20. Jak vidí šance českého týmu hokejový expert a olympijský vítěz Martin Procházka?

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Radko Gudas umí dát během zápasu emoce hodně zřetelně najevo

Obránce Radko Gudas umí dát během zápasu emoce hodně zřetelně najevo | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Čeští hokejisté za sebou mají ve skupinové fázi na mistrovství světa dva zápasy. Nejprve si po samostatných nájezdech poradili s Finy a následně zvítězili nad Norskem. V jakém rozpoložení se tedy tým podle Procházky před dalším utkáním nachází?

Červenka oslavil reprezentační jubileum dvěma góly. ‚Profesionál každým coulem,‘ chválí kapitána Gudas

Číst článek

„Po dvou výhrách nad Finy a Norskem by mohli být čeští hokejisté relativně v pohodě. Určitě se jim dýchá mnohem lépe, než kdyby to bylo opačně. Takto musí panovat spokojenost, protože proti Finsku to byl těžký zápas a zvládli jsme ho. Kluci ho odehráli fantasticky a dva body si zasloužili mnohem víc než Finové. Utkání s Nory byly povinné body, ale byly tam chybičky a doufám, že je kluci odstraní. Po Finech je tedy čeká těžší utkání proti Švýcarsku,“ myslí si expert Radiožurnálu Sport a čtyřnásobný mistr světa.

Švýcarský soupeř uspěl v neděli nad Rakouskem, které porazil 6:5. Český tým má tedy výhodu jednoho volného dne před zápasem navíc.

„Švýcaři budou rozježdění. Tipoval jsem, že to nedělní utkání odehrají mnohem jednodušším způsobem, jako když porazili Nory. V neděli se ale vytrápili, museli celé odehrát naplno a dotahovali až v závěrečné třetině. Pět gólů ze šesti dali z přesilovek, což jim hodně pomohlo, ale museli hrát až do konce a myslím, že je to stálo spoustu sil. Výhoda je ale myslím na naší straně, protože Švýcaři museli bojovat až do konce zápasu s Rakouskem,“ upozorňuje Procházka.

Přijede Pastrňák?

A kdo by se měl podle hokejového experta Procházky postavit do branky národního týmu?

„Čekal jsem, že bude v brance znovu Dostál proti Norsku, ale řada přišla na Petra Mrázka. Proti Švýcarsku bych tipoval, že bude Dostál znovu v brance, že to tak trenéři pojali. Lukáš nedostal branku, má velké sebevědomí. Petr Mrázek nechytal špatně, ale dnes to vidím na Dostála,“ říká Procházka.

Ve hře jsou také stále další posily z NHL, které by mohly v následující dnech zamířit na světový šampionát. Hokejisté Bostonu totiž ve druhém kole play-off NHL prohrávají s Floridou už 1:3 na zápasy a v případě, že by Bruins neuspěli, mohl by český tým posílit David Pastrňák.

„Nejlepší variantou by bylo, kdyby byl připravený i David Krejčí. Teď ale David Pastrňák odehrál výbornou sezonu s Pavlem Zachou, takže pokud Boston vypadne, tak připadá v úvahu, že by přišli tito dva hráči,“ předpovídá olympijský vítěz z Nagana.

Přímý přenos z utkání Česko – Švýcarsko nabídnou stanice Radiožurnál a Radiožurnál Sport. Server iROZHLAS.cz bude duel sledovat v podrobné online reportáži, stejně jako ostatní zápasy z celého mistrovství světa.

MS v hokeji 2024

Tadeáš Skalický, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme