Faksa se trefil proti San Jose a pomohl k výhře po nájezdech, Kubalík ukončil bodový půst

Radek Faksa přispěl v NHL gólem k výhře hokejistů Dallasu 3:2 po nájezdech nad San Jose. Za poražené skóroval Filip Zadina a na jednu branku přihrál Jan Rutta. Carolině nestačila trefa Martina Nečase a podlehla doma Winnipegu 3:5, přestože vedla po dvou třetinách o tři góly. Dominik Kubalík přihrál na jednu branku Ottawy, která prohrála ve Philadelphii 2:4.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa (12) se raduje se spoluhráči

Radek Faksa (12) se raduje se spoluhráči | Zdroj: ČTK / AP

San Jose vedlo 1:0 a 2:1. Při prvním gólu zachytil Rutta u pravého mantinelu nahozený kotouč a přihrávkou z vlastního pásma založil rychlý kontr, který zakončil William Eklund.

Gólman Dostál vychytal 52 zákroky Anaheimu vítězství a byl hvězdou zápasu, Gudas se porval

Číst článek

V úvodu druhé třetiny vyrovnal z dorážky Faksa, který v posledních jedenácti zápasech vůbec nebodoval a skóroval poprvé od 8. ledna.

Hostům vrátil ve 38. minutě vedení Zadina střelou z pravého kruhu a puk skončil těsně za brankovou čárou. Rozhodčí ještě situaci prověřovali u videa a gól uznali.

Na začtáku třetiny využil přesilovou hru Jason Robertson a o výhře Dallasu rozhodl v sedmé sérii nájezdů Jamie Benn. V pátém kole rozstřelu mohl ukončit zápas Zadina, ale bekhendovým blafákem minul branku.

Nečas otevřel skóre ve 31. minutě střelou z levého kruhu a ještě do přestávky odskočila Carolina na 3:0. V poslední části ale úřadovali hosté.

Po pěti minutách třetí třetiny bylo vyrovnáno 3:3 a vítězný gól dal v 57. minutě Sean Monaham. Dvěma trefami se na obratu podílel Nino Niederreiter.

Kubalíkův půst

Po dlouhých osmnácti zápasech a téměř dvou měsících bodoval Kubalík v NHL. Český útočník sice netrefil puk v mezikruží ideálně, ale kotouč se dostal k Thomasi Chabotovi, který snížil střelou do odkryté branky v 59. minutě na 2:3.

Při risku Ottawy bez gólmana ale zpečetil výhru Philadelphie Cam York. Dva góly vítězů dal Tyson Foerster.

Boston podlehl na ledě New Yorku Islanders 1:5. Kyle Palmieri zkompletoval hattrick už v čase 12:19 a domácí vedli ve 31. minutě o pět branek. David Pastrňák si připsal tři záporné body za účast na ledě při vstřelené a inkasované brance.

Výsledky NHL:

Carolina - Winnipeg 3:5, NY Islanders - Boston 5:1, Seattle - Edmonton 1:2, Nashville - Colorado 5:1, Buffalo - Vegas 7:2, Toronto - NY Rangers 4:3 po sam. nájezdech, Tampa Bay - Montreal 4:3 po sam. nájezdech, Philadelphia - Ottawa 4:2, Chicago - Columbus 2:5, St. Louis - Minnesota 3:1, Dallas - San Jose 3:2 po sam. nájezdech, Detroit - Florida 0:4, Calgary - Pittsburgh 4:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme