Máme důvod si věřit. Můžeme třineckou nadvládu zlomit, věří po pátém finále pardubický útočník Radil

Během pěti minut z celkem hodiny hry bylo hotovo. Hokejisté Pardubic porazili v dalším finále extraligy Třinec 3:0 a v sérii vedou 3:2 na zápasy. Už v pátek mohou slavit v Třinci, který titul znovu obhajuje.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Radil skóroval v pátém finále proti Třinci

Lukáš Radil skóroval v pátém finále proti Třinci | Foto: Pavel Mazáč | Zdroj: CNC / Profimedia

Hokejové Pardubice jsou extraligovému titulu po dvanácti letech zase o kousek blíž. První šanci k jeho zisku budou mít už v pátek v Třinci. To proto, že v domácím zápase vyhráli 3:0 a v sérii vedou 3:2 na zápasy. Pardubicím stačila k rozhodnutí pětiminutová pasáž hry ve druhé třetině. Během ní daly všechny branky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Lukášů Sedláka a Radila a Andreje Nestrašila po pátém finále

„Myslím, že u jednoho gólu jsme byli na ledě jenom čtyři, někdo zapomněl vystřídat. A volný hráč pak dával gól,“ litoval třinecký útočník Andrej Nestrašil.

On sám mohl dát zápasu úplně jiný průběh. Jeho velkou šanci ale v první třetině gólman Dynama Roman Will vychytal a na začátku druhé třetiny přišel velký pardubický tlak. V rozmezí minuty a půl se po podobných akcích po přihrávce zpoza branky prosadili Lukášové Radil a Sedlák.

„Když vás soupeř netlačí a nedostáváte se pod tlak, tým to cítí, lidi to cítí a začnou o to víc fandit. Tohle může rozhodovat zápasy a myslím, že tentokrát jsme to zvládli my lépe,“ popisoval Sedlák, jak jeho tým dlouho točil soupeře v jeho obranném pásmu.

Na odpověď se Třinec nezmohl, Will všechno vychytal a výrazně pomohl přiblížit Pardubice na jeden zápas k titulu. „Máme důvod si věřit, máme důvod mít sebevědomí. Kdo jiný to může zlomit,“ burcoval Radil.

Jenže na druhé straně je utkáními play-off protřelý a zkušený Třinec. Je zvyklý vítězit. Nevzdat se ve chvíli, kdy v sérii prohrává. A hlavně je namlsaný tituly z minulých let. Byl u toho a je i teď ve finále Nestrašil.

„Samozřejmě člověk to tak může brát, že my už nějaké tituly máme. A je to horší, protože to je jak droga a my tu drogu chceme zpátky,“ vysvětlil na výhrách závislý třinecký útočník.

Jeho tým ale potřebuje vyhrát dvakrát, aby měl popáté v řadě zlato. Pardubicím stačí jedna výhra a v hokejovém městě se může slavit titul po dvanácti letech.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme