Asi mi to dojde až později, bilancuje Krejčí kariéru v Bostonu. Pro Pastrňáka byl idolem i mentorem

Hokejový útočník David Krejčí uzavřel svou kariéru v NHL. Během ní se vypracoval mezi pět nejproduktivnějších Čechů v historii soutěže. Svým talentem a snahou nevyčnívat za sebou nechal odkaz, kterým se může inspirovat nová generace hokejistů.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(zleva) David Krejčí s Davidem Pastrňákem

(zleva) David Krejčí s Davidem Pastrňákem | Zdroj: Profimedia

„Chtěl jsem hrát tak dobře, jak to jen šlo, abych reprezentoval sám sebe, svou rodinu, město Boston a organizaci Bruins. Řekl bych, že se mi to celkem dařilo,“ povídal skromně o svých bohatých šestnácti sezónách v NHL David Krejčí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak zhodnotil svoji bohatou kariéru v dresu Bostonu hokejista David Krejčí a také jeho spoluhráč David Pastrňák

Během nich oblékal pouze dres Bostonu, kterému pomohl k zisku Stanleyova poháru v roce 2011 a v uplynulé sezoně překonal metu tisíce zápasů v NHL.

„Asi mi to dojde až později, po letech v důchodu, když se o tom bude dál mluvit. Musí se sejít spousta věcí. Klub ve mně věřil a nabízel mi další smlouvy. Nevím, jak jim poděkovat za to, že mě vzali zpátky a já mohl odehrát tisíc zápasů v jednom dresu.“ Připomněl Krejčí svůj návrat do zámoří na jedinou poslední sezonu po roce v extraligové Olomouci.

Nejlepší kamarádi

Sezona to byla v základní části velmi úspěšná, ale v play-off skončila nečekaným vyřazením s Floridou. Na klubové úrovni tím skončila jeho spolupráce s Davidem Pastrňákem, který pro server NHL.com vzpomínal na první setkání se svým mentorem.

‚Rozhodl jsem se odejít z nejlepší ligy světa.‘ Krejčí oznámil konec v NHL, s hokejem chce pokračovat

Číst článek

„Připravoval jsem se snad několik hodin, vzal jsem si košili, hezké kalhoty a udělal si účes. On pak přišel do restaurace v kraťasech, tričku, pantoflích a čepici. Bylo mi osmnáct let a potkal jsem svůj idol. To bylo před deseti lety, teď je jeden z mých nejlepších přátel.“

„Řekl jsem mu, že se budu snažit pomáhat, jak to jen půjde, ale musí se ptát a je jenom na něm, kolik se bude chtít naučit. Zbytek už udělal sám. Má obrovský talent. Je chytrý a pokorný. A podívejte, kde je teď,“ doplnil David Krejčí k jednomu z aktuálně nejlepších střelců v NHL Davidu Pastrňákovi.

Že se oba znovu setkají v jednom dresu, ještě vyloučeno není, Sedmatřicetiletý centr totiž potvrdil svůj zájem reprezentovat na domácím mistrovství světa.

Kryštof Kousal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme