Plzeň je druhým finalistou českého poháru, Zlín po dvou brankách útočníka Chorého porazila 3:0

Fotbalisté Plzně zvítězili v semifinále domácího poháru nad Zlínem 3:0 a po třech letech si v MOL Cupu zahrají finále. Třetí tým prvoligové tabulky rozhodl o výhře nad čtrnáctým celkem nejvyšší soutěže už v úvodním dějství, v němž se prosadili Tomáš Chorý a Lukáš Červ. Po změně stran podruhé v utkání skóroval Chorý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně

Fotbalisté Plzně | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: Profimedia

Plzeňští se v souboji o vítěznou trofej utkají s loňským finalistou soutěže a lídrem ligové tabulky pražskou Spartou. Přesný termín zápasu dosud nebyl oficiálně potvrzen, duel by se nicméně měl odehrát 22. května. Západočeši coby hůře postavený tým v pohárovém koeficientu za posledních pět let budou finále hostit na svém stadionu.

Postup přes Zlín fotbalisty Plzně zároveň nasměroval k účasti v kvalifikaci příštího ročníku Evropské ligy. I kdyby ve finále podlehli Spartě, přešla by na ně účast v druhé nejkvalitnější klubové soutěži UEFA, protože už nyní mají skoro jisté třetí místo v lize.

Semifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Viktoria Plzeň - FC Zlín 3:0 (2:0)

Branky: 6. a 58. Chorý, 32. Červ. Rozhodčí: Rouček - Caletka, Machač - Machálek (video). ŽK: Černín, Fantiš, Janetzký (všichni Zlín). Diváci: 7584.
Sestavy:
Plzeň: Jedlička - Dweh, Hranáč, Jemelka - Kopic (81. Havel), Kalvach, Červ, Souaré (85. Cadu) - Šulc, Mosquera (70. Vydra) - Chorý (85. Metsoko). Trenér: Koubek.
Zlín: Dostál - Fantiš (77. Cedidla), Kolář, Simerský, Černín, Čelůstka - Slončík (65. Vukadinovič), Janetzký (65. Bužek), Nombil (81. Didiba), Načkebija - Ikugar (65. Schánělec). Trenér: Červenka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme