Trenér Bílek získal v Kazachstánu druhé angažmá, společně s reprezentací povede i Astanu

Fotbalový trenér Michal Bílek společně s reprezentací Kazachstánu povede tým FC Astana. Úřadující kazašský mistr o angažování bývalého kouče českého národního týmu informoval na svém webu.

Nur-Sultan Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Bílek na tisková konferenci po kvalifikačním utkání s Arménii

Michal Bílek. | Foto: Filip Jandourek

Bílek ke kazašské reprezentaci přišel před rokem ze Zlína. Při soutěžní premiéře jeho svěřenci v kvalifikaci mistrovství Evropy doma nečekaně porazili Skotsko 3:0, ale další zápasy v bojích o postup na Euro 2020 jim příliš nevyšly. Nakonec Kazachstán obsadil s 10 body ve skupině předposlední páté místo.

Fotbalisté Barcelony přišli o trenéra. Valverdeho nahradil Setién přezdívaný El Maestro

Číst článek

Kazašskou reprezentaci a Astanu souběžně vedl už jiný český trenér Miroslav Beránek v letech 2012 až 2013.

„V národním týmu mám vysoce kvalifikované spolupracovníky, kteří budou sbírat veškeré informace. Plus budu mít přehled o fyzickém a psychickém stavu hráčů z Astany, kde je mnoho reprezentačních adeptů, i dalších ligových mužstev. Proto nevidím žádný problém z kombinace obou rolí. Těším se, že z mé práce bude těžit Astana i národní tým,“ uvedl Bílek pro klubový web.

Kazašského suveréna Astanu, která šestkrát po sobě vyhrála domácí soutěž, chce udržet na vrcholu. „Je to velký klub, takže má ty nejvyšší cíle - mistrovský titul a postup do skupiny evropských soutěží. A samozřejmě chci začít dobře novou sezonu a vyhrát kazašský Superpohár,“ uvedl bývalý kouč Sparty, Ružomberoku nebo Dinama Tbilisi.

Михал Билек: «Я горд возглавить такой большой клуб»
подробнее на fcastana.kz

05:57 – 14. 01. 2020

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme