Jurásek míří z Benfiky na hostování do Hoffenheimu. Součástí dohody do Bundesligy je i opce na přestup

Fotbalový reprezentant David Jurásek odešel z Benfiky Lisabon na půlroční hostování do Hoffenheimu, kde se potká s jiným Čechem Pavlem Kadeřábkem. Aktuálně osmý celek bundesligové tabulky o tom informoval na svém webu. Součástí dohody je i opce na letní přestup třiadvacetiletého krajního obránce, která podle médií činí 12 milionů eur (asi 297 milionů korun).

Sinsheim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český reprezentant David Jurásek míří do německého Hoffenheimu

Český reprezentant David Jurásek míří do německého Hoffenheimu | Foto: TSG 1899 Hoffenheim

Jurásek zamířil do Benfiky vloni v létě z pražské Slavie údajně za 14 milionů eur (346,5 milionu korun), což z něj po záložníkovi Tomáši Součkovi udělalo druhý nejdražší přestup z vršovického klubu v historii. S portugalským celkem podepsal smlouvu až do roku 2028.

Třetí nejdražší Čech historie nebo zrození nového Zidana. Připomeňte si fotbalové přestupy roku 2023

Číst článek

Pětinásobný český reprezentant skóroval v létě hned v prvním přípravném utkání za Benfiku, vysoká očekávání ale posléze vůbec nenaplnil. V úvodu sezony se zranil a po návratu na trávníky zatím marně hledá někdejší formu.

V podzimní části zasáhl do 12 soutěžních utkání, z toho jen do šesti v portugalské lize. V poslední době jen vysedával jako náhradník na lavičce, v lednu neodehrál ani minutu.

„Měl jsem více nabídek, ale od začátku jsem se přikláněl k Hoffenheimu. Mám radost, že to dopadlo. Očekávám, že tady odehraju dobré zápasy, budu pro tým užitečný a pomohu k výhrám. Fanoušci mohou očekávat hodně ofenzivního obránce, něco, jako je Pavel Kadeřábek,“ řekl Jurásek pro klubovou televizi.

S krajanem byl v kontaktu. „Napsal jsem mu, když jsem dostal nabídku. Ale osobně jsem se s ním nepotkal, protože je ze Sparty a já ze Slavie, takže je to pro nás trochu složitější. Ale myslím, že tady to bude fungovat,“ dodal levý obránce s úsměvem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme