Je to nastupující generace Slavie, chválí dvougólového střelce Juráska trenér Trpišovský

Oslava 130. výročí od založení klubu fotbalistům Slavie napodruhé vyšla. Po vyřazení z Evropské konferenční ligy porazili v nejvyšší domácí soutěži ostravský Baník 3:1. Pod slávistickým vítězstvím se dvěma premiérovými brankami v lize podepsal teprve devatenáctiletý záložník Matěj Jurásek.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva: David Douděra, Matěj Jurásek a Ondřej Lingr oslavují branku Slavie

Zleva: David Douděra, Matěj Jurásek a Ondřej Lingr oslavují branku Slavie | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Matěj Jurásek přišel na trávník za stavu 1:1 v 70. minutě. Po 180 sekundách už slavil svůj první gól v lize.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si vyjádření Jindřicha Trpišovského a Matěje Juráska po zápase s Baníkem

„Bylo to po třech minutách? To jsem ani nevěděl. Ale je to skvělý pocit. Viděl jsem, že mám prostor. Trénovali jsme to, tak jsem se uklidnil a nedával moc ránu, jenom jsem zakončil, “ divil se v rozhovoru pro slávistický web Jurásek.

Svoji one man show dokončil v 79. minutě. Tentokrát po navedení míče z pravé strany nezakončoval po zemi k pravé tyči, ale do horního rohu – k té levé.

„Je technicky skvělý – velká rychlost, velká dynamika, skvělé vedení míče a výborná střela. Když to řeknu jednoduše, centr, kopací technika, driblink, taková trošku česká nestandardnost. Zkrátka technicky vybavený hráč s rychlostními předpoklady. To je jeho největší zbraň,“ popsal přednosti Matěje Juráska trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Historická paralela

Jeho svěřencům se na rozdíl od čtvrteční remízy se Sivassporem a vyřazení z Evropské konferenční ligy napodruhé povedla v 15. ligovém kole oslava 130. výročí od založení klubu. Při té příležitosti se východní tribuna stadionu v Edenu přejmenovala na tribunu Františka Veselého.

„Viděl jsem ho na historických záběrech a zápasech z dřívějška. Troufnu si říct, že by to byl hráč pro nás. Takové typy máme ve Slavii rádi, rychlý křídelník s driblinkem, stavěný na úniky. Všechno co zvedá diváky ze sedadel. Je obdivuhodné sledovat, jaké byly v dřívějších dobách terény, hřiště a zákroky. Tihle techničtí hráči to měli mnohem těžší, než to mají dnes,“ řekl v souvislosti s výročím Trpišovský.

„Jsem rád, že zápas rozhodl zrovna takový hráč. Neříkám, že udělá úplně podobnou kariéru, navíc hraje z druhé strany, ale bylo to symbolické. Možná je to nastupující generace Slavie,“ nostalgicky přirovnal Trpišovský Matěje Juráska k legendárnímu slávistickému útočníkovi Františku Veselému.

Slavia se v tabulce po vítězství nad Baníkem přiblížila k vedoucí Plzni na jediný bod. Západočeši mají ale utkání k dobru.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme