Bez Zafeirise a Ševčíka, zato s uzdraveným Staňkem. Slavia vyrazila na osmifinále Evropské ligy do Milána

Dva dny po ligovém derby na Spartě míří fotbalisté pražské Slavie za dalším důležitým zápasem. V úterý podvečer odcestovali do Milána, kde je ve čtvrtek čeká úvodní duel osmifinále Evropské ligy proti domácímu AC.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté pražské Slavie slaví gól

Fotbalisté pražské Slavie slaví gól | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

Sešívaní do Itálie v plné síle neodletěli. V Praze zůstali dva klíčoví střední záložníci Petr Ševčík s Christosem Zafeirisem, které trápí zdravotní problémy.

Naopak ve výpravě Pražanů nechybí gólman Jindřich Staněk – reprezentačního brankáře klub dopsal na soupisku pro Evropskou ligu místo zraněného Ondřeje Koláře. Všichni zbývající hráči jsou připravení ve čtvrtek nastoupit.

Sparta si v Evropské lize zahraje s Liverpoolem, Slavie se utká s AC Milán. Plzeň v nižší soutěži čeká Ženeva

Číst článek

AC Milán patří k nejslavnějším klubům světa. Elitní fotbalovou soutěž Ligu mistrů v minulosti ovládl hned sedmkrát, úspěšnější je v tomto směru jen Real Madrid. Ale v posledních letech již není italský celek tak dominantní. V italské lize je AC momentálně třetí, na druhý Juventus ztrácí bod, na vedoucího městského rivala Inter ještě o 15 bodů víc.

V play-off Evropské ligy výběr kouče Pioliho vyřadil francouzské Rennes. K současným oporám týmu patří třeba obránce Theo Hernández nebo útočníci Rafael Leao s Olivierem Giroudem.

„Mají v týmu skvělé individuality, je to dobrý a věhlasný tým. Takový zápas je pro nás za odměnu. Na jejich utkání koukáme skoro každý týden a jejich atmosféra je pověstná. Náš tým je ale dobře naladěný a my se pokusíme překvapit,“ slibuje asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Na San Siru, v souvislosti s Interem Milán známém taky jako stadion Giuseppeho Meazzy, Pražané naposledy hráli v září 2019, kde tam ve skupině Ligy mistrů remizovali právě s Interem 1:1.

Výprava fanoušků Slavie

Na stadion v Miláně se vejde bezmála 80 tisíc fanoušků. Slavia bude mít na tribuně přes čtyři tisíce podporovatelů – sektor pro hostující fanoušky slávisté brzy vyprodali.

„Za to, že vyprodali celý sektor, obrovsky děkujeme. Je to všední den, pro lidi těžké spojit to s prací. Neskutečně si toho vážíme a doufám, že se jim odměníme. Bude to zážitek a my zápas zvládneme,“ těší stopera Pražanů Tomáše Vlčka.

Fotbalisté Slavie vstoupí do osmifinále Evropské ligy na stadionu AC Milán ve čtvrtek večer – stejně jako Sparta, která se představí na Letné proti Liverpoolu. Hráči aktuálního lídra Premier League přiletí do Prahy zítra. Úvodní utkání osmifinále Evropské konferenční ligy čeká pozítří Plzeň, Viktoria nastoupí v Ženevě proti domácímu Servette.

Lukáš Michalík, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme