Přijde britská štafeta o olympijské stříbro? Další analýza potvrdila Ujahův pozitivní dopingový test

Pozitivní dopingový test člena stříbrné britské štafety v běhu na 4x100 metrů z olympijských her v Tokiu Chijindua Ujaha potvrdila i analýza vzorku B. Mezinárodní testovací agentura proto jeho případ nahlásí sportovní arbitráži CAS, která by měla rozhodnout o případné diskvalifikaci týmu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský sprinter Chijindu Ujah

Britský sprinter Chijindu Ujah | Foto: Mike Egerton | Zdroj: Reuters

Pokud by CAS rozhodl o diskvalifikaci britské štafety, přijde Ujah i jeho reprezentační kolegové Zharnel Hughes, Richard Kilty a Nethaneel Mitchell-Blake o stříbrné medaile.

Tokio bez dopingu? Pozitivních testů v olympijských sportech je stejně jako před ruskou kauzou

Číst článek

Na druhé místo by se posunula Kanada, bronz by nově připadl sestavě Číny.

Případem by se pak dál zabývala Jednotka pro bezúhonnost atletiky, která by rozhodla o dalším postihu. Sedmadvacetiletý sprinter má od olympijských her předběžně zastavenou činnost.

Ujahův vzorek odebraný v Tokiu obsahoval zakázané látky ostarin a S-23, což jsou selektivní modulátory receptoru androgenu (SARM) a pomáhají při tvorbě svalové hmoty. Mají tak podobné účinky jako steroidy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme