Krosový šampionát vytrvalců ovládl Homoláč, mezi ženami byla v cíli nejrychleji Hrochová

Pro mistrovský titul v republikovém šampionátu v krosu si v pražských Běchovicích doběhl brněnský vytrvalec Jiří Homoláč. Stříbrnou medaili vybojoval Jáchym Kovář a bronz Vladimíř Marčík. Ženám dominovala Tereza Hrochová před druhou Simonou Vrzalovou a třetí Pavlou Matyášovou Schornou.

Běchovice (Aktualizováno: 15:12 12. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Homoláč (archivní foto)

Jiří Homoláč (archivní foto) | Zdroj: Profimedia

Homoláč se stal krosovým šampionem už počtvrté v kariéře a zatímco muži museli dvoukilometrový okruh absolvovat celkem pětkrát, ženy čekal o jeden okruh méně.

„Poslední půlrok jsem se trápil, teď už to vypádá dobře a snad se to dnes potvrdilo. Měl jsem to trochu snažší, protože tady nebyli Marek Chrascina a Jakub Zemaník. Ale jsem spokojen, že se to podařilo,“ řekl čerstvý republikový šampion v rozhovoru pro web Česká atletika.

„Od začátku jsem šla na čele a čekala jsem, jestli se mnou někdo půjde. Když se na mě pak dotáhl, tak se zase holky zařadily za mě. V posledním kole mi jeden z trenérů řekl, ať jdu do toho a nastoupila jsem,“ popsala Hrochová své bezprostřední pocity v cíli.

Mistrovství ČR v krosu v Praze:

Muži - vytrvalci (10 km): 1. Homoláč (Univerzita Brno) 31:55, 2. Kovář (Dukla Praha) 32:13, 3. Marčík (Škoda Plzeň) 32:28.

Ženy (8 km): 1. Hrochová (Škoda Plzeň) 29:25, 2. Vrzalová (Vítkovice) 29:45, 3. Matyášová Schorná (Maratonstav Úpice) 29:47.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme