Do finále Evropské ligy mají blíže Benfica Lisabon a FC Sevilla

V semifinálových zápasech Evropské ligy se dařilo domácím týmům. Benfica Lisabon porazila Juventus 2:1, ve španělském souboji přehrála Sevilla Valencii 2:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benfica LIsabon porazila Juventus, obránce Garay se raduje z prvního gólu utkání

Benfica LIsabon porazila Juventus, obránce Garay se raduje z prvního gólu utkání | Zdroj: ČTK

Do Lisabonu přijel největší favorit na celkový triumf v Evropské lize turínský Juventus. Ale hned po třech minutách musel jeho kapitán Buffon vytahovat míč ze sítě. Na rohový kop si naskočil Garay a nedal jednomu z nejlepších světových brankářů šanci.

Juventus ve druhém poločase dostal Benficu pod tlak a dvacet minut před koncem se dočkal vyrovnání. Tevez se po zpětné přihrávce dostal do šestnáctky, krásně se uvolnil přes dva obránce a po zemi podél brankáře skóroval.

Z vítězství se přeci jen ale radovali domácí. Pět minut před koncem utkání propálil Buffona ranou z dvanácti metrů Lima.

V Seville se hrálo přes 30 minut bez gólů, ale pak stačily tři minuty a domácí fanoušci byli v extázi. Nejdříve se po standardní situaci prosadil Mbia, který na zadní tyči patičkou překvapil hostujícího gólmana.

Chviličku po něm se do pokutového území vřítil Bacca a přízemní střelou na vzdálenější tyč zvýšil na rozdíl dvou gólů. Po změně stran byla lepší Valencia, ale štěstí se k ní otočilo zády.

Při dvou stoprocentních šancích vytáhl skvělý zákrok brankář Bastos, a když už byl překonaný, zastavilo míč břevno domácí branky. Sevilla tak udržela čisté konto a do odvety si veze dvougólový náskok.

Úvodní zápasy semifinále fotbalové Evropské ligy:

FC Sevilla - Valencie 2:0 (2:0)
Branky: 33. Mbia, 36. Bacca. Rozhodčí: Skomina - Ul (oba Slovin.), Cariolato (It.). ŽK: Marin - Alcácer.

Benfica Lisabon - Juventus Turín 2:1 (1:0)
Branky: 3. Garay, 84. Lima - 73. Tévez. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Gomes - Pogba.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme