USA registrují dva případy nákazy virem MERS. Zdravotníci se obávají šíření nemoci

Americké úřady potvrdily podezření na možné onemocnění dvou dalších lidí, kteří přišli do styku s pacientem trpícím virem MERS. Zdravotníci z Floridy mají podle lékařů příznaky chřipkového onemocnění. Spojené státy zatím potvrdily celkem dva případy onemocnění nebezpečným koronavirem. Oba pacienti nedávno cestovali do Saúdské Arábie, odkud pochází většina dosavadních nakažených.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dva případy nákazy smrtícím koronavirem MERS se objevily i ve Spojených státech

Dva případy nákazy smrtícím koronavirem MERS se objevily i ve Spojených státech | Zdroj: Reuters

Úřady na Floridě potvrdily, že monitorují zdravotní stav celkem dvaceti zdravotníků, kteří přišli do kontaktu s pacientem nemocným virem MERS.

Snaží se také vypátrat dalších téměř sto lidí, kteří s ním mohli přijít do styku během předchozích návštěv lékaře ve městě Orlando.

Blízkovýchodní respirační syndrom (MERS) je virové onemocnění. Mezi jeho symptomy patří horečka, kašel, dušnost, akutní zápal plic nebo selhání ledvin, které už většinou končí smrtí. Specifické léky neexistují.

Oba zatím potvrzené případy onemocnění MERS jsou podle lékařů zdravotníci, kteří pobývali v Saúdské Arábii a virus přivezli do Spojených států.

Úřady na žádost hygieniků rozmístily na víc než dvaceti hlavních letištích v zemi varování. Riziko pro většinu cestujících je podle něj mizivé. Cestující z Arabského poloostrova, kteří by do dvou týdnů po návratu onemocněli, ale vyzývá, aby vyhledali lékaře.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme