Česká hokejová osmnáctka porazila Rusko a je v semifinále MS

Čeští hokejisté do osmnácti let porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa ve Finsku reprezentaci Ruska a budou hrát o medaile. Dvě branky českého týmu vstřelil Jakub Vrána, který je s osmi góly nejlepším střelcem turnaje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Pavel Zacha

Hokejový útočník Pavel Zacha | Zdroj: ČTK

Čeští mladíci zažívají podařený šampionát. V základní skupině nasbírali nejvíce bodů od roku 2002. Prohráli pouze s výběrem USA 0:3. Finsko porazili 4:3 po samostatných nájezdech, nad Švýcarskem vyhráli 4:2 a Dánsko rozstříleli 9:2.

Rusko ve skupině hrálo třikrát prodloužení, ve kterém porazilo Slovensko 3:2, Kanadu 3:2 a prohrálo se Švédskem 3:4. V normální hrací době vyhrálo pouze nad Německem 5:2.

V souboji o postup do semifinále začali lépe Češi, když v závěru první třetiny nahodil puk na brankáře Treťjaka Mikliš, ruský gólman vyrazil puk přímo na hokejku Jakuba Vrány, který bez problémů otevřel skóre čtvrtfinálového utkání.

Ve druhé části bylo Rusko lepším týmem, dostalo české mladíky pod tlak a dočkalo se vyrovnání. V polovině utkání prostřelil Vaněčka Korškov.

Českému týmu se podařil nástup do třetí části. Na začátku 42. minuty se po vyražené střele Rašnera prosadil David Kaše. Jedenáct minut před koncem třetí části však Rusko opět vyrovnalo, tentokrát překonal Vaněčka Pilipenko.

V závěru zápasu se ještě vytáhl výborným zákrokem Vaněček při střele Kraskovskiho a mužstvo podržel i na začátku prodloužení. Při trestném střílení Ruska vychytal Svečnikova.

Rozhodující gól přišel v 6. minutě prodloužení. Pyrochta vystřelil, Treťjak puk vyrazil před sebe a Jakub Vrána vstřelil svůj druhý gól v utkání. Česká výběr do osmnácti let postoupil do semifinále mistrovství světa.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Lappeenrantě a Imatře (Finsko):

Čtvrtfinále:

Česká republika – Rusko 3:2 po prodloužení (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky:19. Vrána (Mikliš, Kaše), 42. Kaše (Rašner), 66. Vrána (Pyrochta, Mašín) – 33. Korškov (Pilipenko, Kameněv), 50. Pilipenko (Kameněv). Rozhodčí: Wehrli (SUI), Kaukokari – Pesonen (oba FIN), Penkivech (USA)
ČR:Vaněček – Pyrochta, Mašín, Rašner, Ščotka, Mikliš, Zbořil, Havlín – Pastrňák, Karabáček, Zacha – Kaše, Vrána, Špaček – Veselý, Smejkal, Chlapík – Vopelka, Kuťák, Ordoš – Černoch. Trenér: Jakub Petr.
Rusko: Treťjak – Slepcov, Šaripzjanov, Ljamkin, Nazarkin, Provorov, Mikulovič, Ščukin, Dervuk – Svečnikov, Nikolišin, Protapovič – Pilipenko, Kameněv, Korškov – Kraskovskij, Dergačjov, Afonasjevskij – Jazkov, Fazlejev. Trenér: Pavel Baulin.

USA - Slovensko 6:2 (3:0, 1:0, 2:2)
Branky: 4. a 49. MacLeod, 1. Eichel, 18. Bjork, 24. Matthews, 53. Stevens - 47. Ferleťák, 56. Halama.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme