Případ zavalených dělníků vyšetřuje policie. Pro ublížení na zdraví z nedbalosti

Policie šetří okolnosti středečního případu zavalených dělníků v Mohelnici na Šumpersku. Dvojice mužů skončila pod půlmetrem zeminy při rekonstrukci sklepních prostor jednoho z domů. Vyprostili je hasiči a záchranáři je převezli do nemocnice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranáři na místě neštěstí

Záchranáři na místě neštěstí | Foto: Stanislav Kostka

Policie případ vyšetřuje pro podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, kterého se měl dopustit neznámý pachatel.

Ten řádně nezabezpečil místo výkopových prací, a tím porušil zákony o bezpečnosti práce.

Dva dělníci ve věku 46 a 55 let pracovali ve sklepě domu na Kostelním náměstí, který prochází rekonstrukcí. Muži pracovali ve sklepě zhruba čtyři metry pod úrovní okolního terénu.

„Starší muž je se zlomenou lopatkou hospitalizovaný na jednotce intenzivní péče, mladší má pouze zhmožděniny,“ řekl mluvčí olomoucké nemocnice Egon Havrlant. Oba muži by měli být propuštěni během několika dní.

Práce na domě nyní nepokračují. Hasiči jej zabezpečili a doporučili majiteli, aby na místo zavolal statika, který rozhodne, zda je dům stabilní a mohou v něm práce pokračovat.

Ivo Opletal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme