Víkendové termíny výstavy Sluneční králové jsou téměř vyprodané. Otevírají se i další muzea a galerie

Od pondělí 3. května se mohou v šesti krajích a v Praze opět otevřít muzea a galerie. Kapacita ale bude omezena na základě vládních omezení. Návštěvníci budou muset dodržovat rozestupy alespoň dva metry, pokud nejsou ze stejné domácnosti, a mít zakrytá ústa a nos. Vstupenky se dají zakoupit na výstavy i on-line. Například výstava Sluneční králové v Národním muzeum je už ale na příští víkend téměř vyprodaná.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Národní muzeum

V úterý se opět otevře pro návštěvníky Národní muzeum a další muzea a galerie | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Vstupenky na výstavu Sluneční králové, která byla prodloužena až do 6.června, se na stránkách Národního muzea začaly prodávat v neděli v 18 hodin. Své brány otevře muzeum svým návštěvníkům v úterý 4. května. Vstupenky na příští víkend byly téměř vyprodané už po třech hodinách. Lístky mizí ale i na další květnové termíny. Na každý den připadá pět časů pro vstup po hodině a tři čtvrtě.

Muzejní komplex Národního muzea (Historická a Nová budova) je otevřený i spolu s dalšími výstavami, mezi kterými je i prezentace finalistů Czech Press Photo, která se přestěhovala z prostor Staroměstské radnice. Ostatní objekty Národního muzea se otevřou v následujícím týdnu.

Od 10. května se otevřou obchody. V šesti krajích se budou moci vrátit i návštěvníci do muzeí

Číst článek

V úterý se otevře i Národní galerie spolu s knihovnou nebo archivem. Návštěvníkům nabídne výstavu české surrealistické malířky Toyen: Snící rebelka ve Valdštejnské jízdárně nebo expozici Umění se děje venku ve Veletržním paláci.

Ve středu bude uvedeno do plného provozu i Národní technické muzeum. K dispozici budou všechny expozice s výjimkou Uhelného a rudného dolu. Stejně jako i v jiných muzeí a galeriích budou návštěvníci vpuštěni jenom s respirátorem.

Museum Kampa se pro návštěvníky otevře hned v pondělí ve 12 hodin až do 18 hodiny. O víkendu bude otevírat o dvě hodiny dříve, již v 10 hodin.

Podle některých pražských galeriích bylo otevření oznámeno pozdě a tři dny na přípravu nejsou dostatečné. I proto některé v pondělí neotevřou, například do Centra současného umění DOX se návštěvnici vrátí dokonce až další týden.

zuj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme